Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jul 2017

Het autonieuws van week 30

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Review Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

De Porsche Panamera was er al in de verlengde versie, maar een echte gezinsversie, een auto waar je – als het moet – met zijn vijven mee op pad kon, die ontbrak. Tot nu, want je kunt hem nu ook krijgen als Porsche Panamera Sport Turismo. Autovisie-redacteur Werner Budding rijdt hem als 550 pk sterke ‘Turbo Sport Turismo’. Is dit dan eindelijk de praktische Panamera?

Review Range Rover Velar (2017)

Tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport zat een fors gat. Dat is per direct verleden tijd, want nu wordt het opgevuld door deze Range Rover Velar. De eerste auto van het merk waarbij het minder draait om terreinprestaties, maar waar stijl, klasse en weggedrag echt de bovenhand hebben gekregen. Peter Hilhorst rijdt de 380 pk sterke Velar P380 door het waanzinnig mooie Noorwegen.

Feestversie: BMW 7 Serie Edition 40 Jahre

Als de BMW 7 Serie een mens was, dan zat hij nu ongeveer in een midlifecrisis. Het Beierse vlaggenschip is namelijk veertig geworden. En om dat te vieren, introduceert BMW de Jaguar XJR575.

XJR575

‘Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en Volkswagen vormden kartel’

Duitse autofabrikanten hebben sinds de jaren negentig kartelafspraken gemaakt. De Duitse krant Der Spiegel heeft een Pagani Zonda Fantasma Evo.

Zonda Fantasma Evo

Suzuki Swift Sport: dit is de nieuwe

Het scheurijzertje dat op de centen let, de E-Klasse All-Terrain 4×4².

All-Terrain

Design van Indycar op de schop

De laatste jaren zijn IndyCars echt ongelofelijk lelijk. De Amerikaanse tegenhangers van Formule 1-auto’s hebben bizarre aerokits, waar zelfs de teams niet blij mee zijn. Deze nieuwe IndyCar is wat dat betreft een hele verandering. elektrische Mini driedeurs geïntroduceerd.

Nieuwe Audi A8 al in Nederland

Da’s snel! Het lijkt de Overtoom wel. De Mustang GT gaat nu in minder dan 4,0 seconden naar 60 mph (97 km/h).

Pony Package

Stationwagons voor een prikkie

Stationwagon rijden voor een acceptabele prijs? Dat kan wel, maar er is niet veel keuze. Een brandstofmotor in de ban. Althans, gedeeltelijk. Want vanaf 2040 mogen er alleen nog volledig elektrische auto’s en hybrides met een benzinemotor worden verkocht. Geen benzineauto’s, diesels en hybrides met een dieselmotor meer dus.

Mercedes-Benz stopt met DTM

Vanaf 2019 zijn alleen Audi en BMW nog over in de DTM. een hybride worden, volgens de Duitser, anders lukt het Bugatti niet om de Chiron te overtreffen.

Autovisie TV: Mercedes-AMG GT C Roadster versus Audi R8 Spyder

Het circuit van Reims, de plek waar tachtig jaar geleden de zilveren pijlen van Mercedes en Auto Union legendarische duels uitvochten. Even krachtige en gelijk gekleurde open sportwagens van dezelfde makelij treffen elkaar andermaal. De krachtbronnen zijn heel anders: een dubbel geblazen V8 voor de Mercedes-AMG GT C Roadster tegen de atmosferische V10 van de Audi R8 Spyder. Wie wint er deze keer?

Eerste testnotities: McLaren 570S Spider

De McLaren 570S Spider gaat in Nederland naar verwachting meer dan 80% van de 570S-verkopen voor zijn rekening nemen. En waarom ook niet? De geur, het geluid en de snelheidsbeleving zijn veel heftiger in een open auto. Autovisie testredacteur Peter Hilhorst neemt je mee in de 272.150 euro kostende 570S Spider.