Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Review: Jeep Wrangler (2018)

Jeep haalt met de nieuwe Wrangler het Mercedes-Benz G-Klasse-trucje uit. Van buiten oogt de offroader onveranderd, maar desondanks is geen onderdeel hetzelfde. Autovisie-redacteur Werner Budding nam de Wrangler mee het terrein in.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Goodwood: Autonome Ford Mustang houdt van strobalen

Die klassiek Ford Mustang waar we vorige week over berichtten, deed op het Goodwood Festival of Speed zijn naam eer aan. Hij had volledig zelfstandig de heuvelklim moeten aanvallen, maar liet zich bokkend, zigzaggend en bijna crashend niet temmen door zijn autonome software.

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste sportwagen ter wereld'

De huidige GT-R is al elf jaar (!) op de markt, maar Nissan is pas net begonnen aan de ontwikkeling van de nieuwe. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek bij het Japanse merk, want volgens designbaas Alfonso Albaisa moet de volgende GT-R "de snelste sportwagen ter wereld" worden.

Renault zet Alpine A110-productie in hogere versnelling

De Alpine A110 blijkt zo populair dat de wachttijd al is opgelopen tot veertien maanden. Dat heeft Renault doen besluiten om de productie van de compacte Franse sportwagen flink op te schroeven.

Impressie: Michael Schumacher-collectie in Motorworld

Fans van oud-Formule 1-coureur Michael Schumacher kunnen er niet omheen. In het fonkelnieuwe Motorworld Keulen worden sinds kort trofeeën, raceoveralls, handschoenen en uiteraard racewagens uit de rijke carrière van de kampioen tentoongesteld. Hier een korte impressie.

Motorworld


Ronaldo-staking bij Fiat Chrysler flopt genadeloos

Mooi verhaal... Herinneren jullie die aangekondigde Fiat Chrysler-staking nog omdat Cristiano Ronaldo voor 112 miljoen euro van Real Madrid naar Juventus gaat? Er legden maar vijf medewerkers het werk neer, de rest ging gewoon aan de slag.

Aston Martin tekent Volante Vision-vliegmachientje

Deze Volante Vision Concept is ontwikkeld door Aston Martin, Rolls-Royce (de vliegtuigmotorenbouwer) en Cranfield University. Die laatste kennen we van die zwalkende autonome Ford Mustang op Goodwood. Ai, als dat maar goed gaat...

Aston Martin Volante Vision Concept


Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrorecord Goodwood

Porsche breekt record na record met de 919 Hybrid Evo en Volkswagen doet hetzelfde met de I.D. R Pikes Peak. Op 24 juni pakte de elektrische racewagen de absolute toptijd op de Pikes Peak Hill Climb en nu is ook het elektrorecord op Goodwood voor de bijl gegaan.

Scuderia Cameron Glickenhaus onthult Ferrari-achtige 006

Ooit weleens GTA III, GTA San Andreas of GTA IV gespeeld? Daarin zit een open sportwagen die Banshee heet. Nou, dat is precies deze nieuwe Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) 006.

SCG 006


Nio EP9 snelste 'straatlegale' auto op Goodwood

Er is nóg een record gesneuveld op Goodwood. De Volkswagen I.D. R Pikes Peak zette de snelste elektrische tijd neer en de Nio EP9 is gekroond tot snelste straatlegale auto ooit op de nog niet eens 2 kilometer lange heuvelklim.

De (bijna) ongelukken van Goodwood Festival of Speed 2018

Het Goodwood Festival of Speed zou het Goodwood Festival of Speed niet zijn als er niet ieder jaar voor tonnen (soms miljoenen) aan schade wordt gereden. Hier zijn de vierwielige slachtoffers die er dit jaar op de heuvelklim te betreuren vielen. En nee, er raakte niemand gewond.

Ford RS200


Skoda Kodiaq GT blijft ver weg in China

De term coupé-SUV is wel aan inflatie onderhevig zeg. Want wat is dit nu weer? Het ding gaat door het leven als Skoda Kodiaq GT en is (gelukkig?) alleen voor de Chinese markt bestemd.

Duik in de prijslijst: 5 unieke auto’s voor 60 mille

Je hebt de laatste jaren flink gespaard en kan op het moment 60 mille besteden aan een kakelvers speeltje. Geen voertuig die je op elke straathoek ziet. Nee, het moet iets unieks zijn. Wat koop je dan? En nog veel belangrijker: wat is er allemaal te koop voor ongeveer 60.000 euro? We zetten na een duik in de prijslijst vijf opties op een rij.

Lotus Elise Sport 220


Toyota Supra ook met viercilinder leverbaar

Dacht iedereen nou echt dat de nieuwe Toyota Supra alleen maar met een zescilinder op de markt zou komen? Nee, natuurlijk niet! Toyota zou wel gek zijn. Een uitvoering met een vierpitter verkoopt veel beter.

Toyota Supra


Audi TT krijgt een onzichtbare update

De Audi TT heeft geen facelift gekregen, maar hooguit een laserbehandeling om één of twee rimpels weg te werken. Het verschil is eigenlijk gewoon niet te zien, maar er zijn natuurlijk wel andere wijzigingen.