Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Aston Martin DBS Superleggera is lekkere sportversie DB11

Voor de tweede maal in de historie van Aston Martin keert de typenaam DBS terug in het modellengamma. Dit maal op basis van de DB11, maar door de luxueuze coupé uit te kleden mag de sportversie van de DB11 zich ook lichtgewicht noemen. De DBS Superleggera, zoals hij officieel heet, komt al na de zomer op de markt.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Review: Ford Focus (2018)

Autovisie reed als eerste met de nieuwe Ford Focus. Is het opnieuw de beste stuurmansauto onder de betaalbare, gewone auto's? We testen de nieuwe 1.5 driecilinder met 150 en 182 pk. De basis Focus is een 1.0 driecilinder Trend Edition met 100 pk en een prijskaartje van 23.765 euro. De nieuwe Focus is ook als Wagon en die heeft een meerprijs van 1000 euro. In de winter komt er voor het eerst ook een crossover-variant de Active. And last but not least is er ook een luxe Vignale-versie. Welke moet je hebben en stuurt hij inderdaad zo lekker als hij eruit ziet? Jaco Bijlsma doet verslag van zijn eerste testritten.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Naam Vanquish keert voor Aston Martin snel terug

Met de komst van de kakelverse DBS Superleggera neemt Aston Martin afscheid van de Vanquish, maar de Engelsen zijn niet van plan om afscheid te nemen van de beroemde typenaam. De aanduiding keert zeer spoedig terug, zo verklapt het sportwagenmerk aan Autovisie.

Duik in de prijslijst: Topversie Mazda MX-5 overstijgt Abarth 124 Spider

Mazda geeft de MX-5 een flinke update, met als belangrijkste nieuws een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met meer vermogen. Zelfs zoveel power, dat de topversie van de MX-5 in één keer boven de Abarth 124 Spider komt te staan. Hoe zit het nu met de prijsverschillen? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Mazda MX-5 en Abarth 124 Spider


Autonome racewagen Roborace gaat Goodwood-heuvelklim doen

Dit is Roborace, een autonome racewagen. Hij heeft al bewezen dat hij op een circuit uitstekend uit de voeten kan, maar gaat tijdens het aankomende Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli) een nieuwe uitdaging aan. Roborace gaat geheel zelfstandig de heuvelklim doen.

Bentley viert Pikes Peak-record met speciale Bentayga

Bentley heeft het record voor productie-SUV's op de Pikes Peak International Hill Climb een stuk scherper gezet. En dat viert het Britse merk met deze gelimiteerde Bentayga Pikes Peak.

Bentley Bentayga Pikes Peak


Koenigsegg kondigt Agera RS-opvolger aan

Koenigsegg komt met een vervanger voor de Agera RS. De kleine Zweedse sportwagenbouwer heeft een eerste schets van de auto laten zien. Hij debuteert volgend jaar maart op de autoshow van Genève.

Volkswagen I.D. R pakt Pikes Peak-record

Heeft Volkswagen afgelopen weekend het elektrische record op Pikes Peak verbeterd? Natuurlijk! Het Duitse merk had de recordpoging in de aanloop naar de heuvelklim niet zo gehypet als het niet zeker wist dat de tijd erin zat.

Volkswagen I.D. R