Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2018

Het autonieuws van week 19 2018

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Review: BMW M5 vs. Mercedes-AMG E 63 S (2018)

Om Carice van Houten in Zwartboek te citeren: “Houdt het dan nooit op!” Want de strijd tussen de BMW M5 en de Mercedes-AMG E 63 S gaat weer een nieuwe fase in. De kemphanen zijn aan elkaar gewaagd, maar één ervan is toch net ietsje beter. Welke dat is vertelt Autovisie-redacteur Werner Budding.

Volkswagen wil schadeclaim van oud-topman Winterkorn

Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd voor zijn rol in het dieselgateschandaal. Volkswagen denkt er nu over om een schadeclaim bij hem in te dienen.

BMW M2 Competition krijgt M Performance-behandeling

De BMW M2 Competition is iets te dik aangekleed om een wolf in schaapskleren, maar desondanks nog redelijk ingetogen. Volgehangen met deze nieuwe M Performance-onderdelen is er van die ingetogenheid echter niets meer over.

M Performance

Eerste meters voor nieuwe Kortezh-limousine van Poetin

De lijnen en de grille van een Rolls-Royce Phantom, de achtersteven van een Bentley Flying Spur, de koplampen van een Chrysler 300C en de motor van een Porsche… Ja, die nieuwe Kortezh-limousine van Vladimir Poetin is wel echt op en top Russisch hoor.

Nissan stopt met verkoop van diesels in Europa

Nissan stopt met de verkoop van diesels op de Europese markt. Niet gelijk, maar geleidelijk. De Japanse fabrikant gaat daarmee Toyota achterna, die eerder aankondigde zijn dieselmodellen nog dit jaar uit te faseren.

Alle Amerikaanse Lamborghini Centenario’s teruggeroepen

Heerlijke terugroepactie weer van Lamborghini. Er moeten in de Verenigde Staten elf Centenario’s terug naar de dealer omdat ze mogelijk te zwaar beladen kunnen worden.

Lamborghini Centenario Roadster

Engels verbod op auto’s met lage elektrische actieradius

Vanaf 2040 worden alle auto’s die niet ten minste 50 mijl (80 kilometer) volledig elektrisch kunnen rijden in Groot-Brittannië verboden. Dat staat althans in het Road to Zero-plan van de Britse overheid, dat Autocar in handen heeft weten te krijgen.

VW-baas Diess krijgt vrijgeleide van Amerikaanse justitie

Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn loopt het risico gearresteerd te worden als hij Duitsland verlaat, maar de huidige directeur Herbert Diess hoeft daarvoor niet te vrezen. Volkswagen zou daarvoor een overeenkomst hebben gesloten met de Amerikaanse justitie.

Herbert Diess

‘Dodelijk ongeluk autonome Uber door softwarefout’

In maart reed een autonome Uber een voetganger dood in de Amerikaanse stad Tempe, Arizona. Nu blijkt dat de sensoren van de auto de 49-jarige vrouw wel hebben gezien, maar dat de software van Uber haar heeft geclassificeerd als iets dat genegeerd kan worden.

Uber
Fotocredit: Reuters

Last hurrah! Aston Martin V12 Vantage V600

Aston Martin had nog wat oude Vantage-carrosserieën liggen schijnbaar. Want het Britse merk vindt het tijd om toch nog één speciale editie van zijn dertien jaar oude model te introduceren: de V12 Vantage V600.

V12 Vantage V600

Duik in de Prijslijst: Hyundai Nexo of toch de Toyota Mirai?

Hyundai maakt de vanafprijs van de waterstofauto Nexo bekend. Is de auto interessant geprijsd ten opzichte van een Toyota Mirai? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Toyota Mirai & Hyundai Nexo

Nieuwe BMW M5 Competition plust 25 pk

Iets meer dan de 600 pk van de Aston Martin V12 Vantage V600 heeft de BMW M5 Competition. Die haalt – zoals bekend – 625 pk uit zijn 4,4 liter twinturbo V8. En dat is 25 pk meer dan de standaard BMW M5. Het koppel van 750 Nm is gelijk gebleven.

M5 Competition

Audi A6 en A7 onder de loep wegens te hoge emissies

Daar gaan we weer! Audi heeft gisteren bekendgemaakt dat er emissiegerelateerde problemen zijn met nog eens 60.000 auto’s. Het gaat om A6’en en A7’s die zijn uitgerust met zescilinder turbodieselmotoren. Ze moeten terug naar de dealer.

Reageer op artikel:
Het autonieuws van week 19 2018
Sluiten