Autovisie
Autovisie Nieuws 29 apr 2018

Het autonieuws van week 17 2018

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Review: Lamborghini Urus (2018)

De Lamborghini Urus kost bijna 300.000 euro, maar is desondanks niet aan te slepen. Als je er nu één bestelt, krijg je je 650 pk sterke super-SUV pas over twee jaar. Autovisie-redacteur Werner Budding zocht uit of de Urus het wachten waard is.

RAI Vereniging wil rem op jonge importauto’s

De RAI Vereniging zoekt mogelijkheden om de import van (jong) gebruikte auto’s af te remmen. De branche-organisatie pleit nu voor het aantrekkelijker maken van nieuwe, schone nieuwe auto’s, waardoor jonge importauto’s minder populair worden.

Hangt toekomst Fiat Panda aan een zijden draadje?

De eerste generatie Fiat Panda is een icoon, maar de derde editie heeft niet de slagkracht die Fiat het zich wenst. Binnen Fiat is er discussie over het voortbestaan van de productlijn.

Fiat Panda
Fiat Panda

Citroën verlengt C3 Aircross voor China

Presenteert Citroën met de C4 Aircross zijn derde SUV in iets meer dan een jaar tijd? Ja en nee. Ja, want een nieuw naamplaatje. Nee, want het is niet echt een compleet nieuw model.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak klaar voor Pikes Peak

We moeten lekker gemaakt worden voor de lancering van Volkswagens elektrische I.D. Family. Daarom jaagt het Duitse merk op 24 juni deze I.D. R Pikes Peak naar boven tijdens de Pikes Peak International Hill Climb.

I.D. R Pikes Peak

Isdera Commendatore keert terug… in elektrovorm

Het obscure Duitse merk Isdera haalt een legendarische naam van stal. Althans, legendarisch voor iedereen die Need For Speed 2 heeft gespeeld. Want de unieke Isdera Commendatore 112i krijgt een opvolger in naam. Dit is de volledig elektrische Commendatore GT.

Isdera Commendatore

Skoda Kamiq is grijs… ondanks dat hij blauw is

Zag er dik uit, hè, op die designschetsen? Maar helaas, de nieuwe Skoda Kamiq is in het echt nog dertien-in-een-dozijn’iger dan dertien in een dozijn. De grijze muis-SUV is alleen voor China bestemd en komt niet naar Europa.

Skoda Kamiq

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury biedt hoeveel luxe?

Deze Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury bekijk je liever niet met ’20/20 vision’. Want als je perfecte ogen hebt, vallen de wonderlijke proporties van de ultraluxe… nee, wacht… ultiem luxe SUV-sedan wel héél erg op.

Ultimate Luxury

Nieuwe Ford Focus vanaf net geen 24 mille

Word je hebberig van de nieuwe Ford Focus? Dan moet je minimaal 23.795 euro pinnen voordat je naar de dealer afreist. Voor dat geld mag je dan een Ford Focus Trend Edition met 100 pk leverende 1.0 EcoBoost meenemen.

Ford Focus

Testrijders Audi e-tron nog druk in de weer

De orderboeken voor Audi’s eerste volledig in serie gebouwde elektro-auto zijn al geopend en uit de fabriek in het Belgische Vorst rollen al de eerste pre-productiemodellen. Toch zijn de testrijders van Audi nog druk bezig met hun werkzaamheden. Autovisie-lezer Rogier Holstein spotte de ingenieurs van Audi met hun gecamoufleerde E-tron.

Nieuwe Lexus ES vervangt bij ons de GS

Voor Lexus is de ES wereldwijd een bestseller, maar in Europa hebben we de premiumsedan nog nooit gehad. Daar gaat zeer binnenkort evenwel verandering in komen, want de GS moet hier het veld ruimen. We krijgen daarvoor de nieuwste generatie ES in de plaats.

Lexus ES

Elektrische BMW Concept iX3 is bijna productieklaar

Het is al jaren relatief stil op BMW i-gebied. Natuurlijk heeft de i3 een update gehad en kwam er van de i8 een Roadster-variant, maar een echt nieuw model liet op zich wachten. Tot nu, want BMW presenteert in China de Concept iX3.

Concept iX3

Mercedes-Benz A-Klasse Sedan debuteert als verlengde L-versie

Dit is de verlengde versie van de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan, die speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld. Nou ja, verlengde versie… Zijn wielbasis is slechts iets opgerekt. Met 6 centimeter om precies te zijn.

A-Klasse Sedan

Duik in de Prijslijst: VW Touareg versus Audi Q7 en Porsche Cayenne

Vroeger was er een duidelijke rolverdeling: een Audi stond boven een Volkswagen en een Porsche boven een Audi in het modellengamma van de Volkswagen Group. Tegenwoordig zijn de verschillen tussen de merken kleiner dan ooit. Volkswagen positioneert de nieuwe Touareg zelfs als dé premium SUV. Is dat ook aan de prijs te zien? En zijn de verschillen tussen de Audi Q7 en Porsche Cayenne groot? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne

Jaguar XJ50 staat als Abraham op autoshow Peking

De XJ is dit jaar vijftig geworden, dus staat er tijdens de autoshow van Peking een Abraham op de Jaguar-stand. Of er naast die speciale XJ50-uitvoering ook zo’n wit bord met daarop een ‘lollig’ gedicht staat, is niet bekend.

Jaguar XJ50

Nieuwe Audi Q5 L: Met de L van ‘lekkere kleur’

Het lijkt wel alsof Audi bij Porsche heeft gewinkeld voor de kleur van deze Q5 L. De mix tussen rood en roze lijkt zo op het eerste gezicht een beetje op Rubystone Red, dat bekend is van de Porsche 964 Carrera RS.

Audi Q5 L

Volvo XC40 straks ook met stekker te bestellen

De XC40 ‘die je wist dat zou komen’, om even in de Koningsdag-sfeer te blijven. Volvo heeft op de autoshow van Peking de T5 Plug-in Hybrid geïntroduceerd. Vorig maand werd de XC40 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018.

Volvo XC40

Polestar 1 gaat ruim anderhalve ton kosten

Kun je een Polestar 1 nou kopen? Lang was er onduidelijkheid over die vraag, want bij de introductie van de hybridecoupé repte Volvo vooral over de abonnementen die er mogelijk zijn. Maar een Polestar 1 aanschaffen, kan wel degelijk. Al is hij absoluut niet goedkoop.

Hyundai i20 krijgt midlife update

De huidige Hyundai i20 is ongeveer op de helft van zijn levenscyclus, dus is het tijd voor een update. Meest opvallend? De behoorlijk gewijzigde achterkant van de compacte hatchback.

Hyundai i20

Dertig auto’s die duurder zijn dan de Nederlandse Ford GT

Met een prijskaartje van € 656.417,- is de Ford GT de duurste auto die dit jaar in Nederland werd afgeleverd. Maar het is niet de duurste auto op Nederlands kenteken aller tijden. Liefst 31 auto’s staan boven de supersportwagen van Ford.

Oud ontmoet nieuw tijdens Mini Clubdag

Een deel van het recreatieterrein Down Under in Nieuwegein werd afgelopen zondag omgedoopt in een kleine Mini-wereld. De Mini Seven Club Nederland organiseerde er haar Clubdag, waar ook leden van de New Mini Club op af kwamen. Het leverde een bonte verzameling klassieke en moderne Mini’s op. Fotograaf-in-spe Noël van Bilsen maakte een beeldverslag.

Reageer op artikel:
Het autonieuws van week 17 2018
Sluiten