Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Trump zwakt strenge verbruiksregels Obama af

De Amerikaanse president Trump laat werkelijk geen spaan heel van de nalatenschap van zijn voorganger. Zo gaat hij de strenge verbruiksregels voor auto's en lichte trucks - die door president Obama werden geïntroduceerd - flink afzwakken.

Hoe snel is de Chiron? Dat gaat Bugatti toch niet testen

Bugatti krabbelt terug. Het merk gaat waarschijnlijk toch niet testen wat nou de werkelijk topsnelheid van de Chiron is. De 1500 pk sterke supersportwagen is elektronisch begrensd op 420 km/h.

IAMS trekt 60.000 bezoekers en keert volgend jaar terug

De eerste editie van de International Amsterdam Motor Show (IAMS) was een succes. In vier dagen tijd trok het evenement bijna 60.000 mensen naar de RAI Amsterdam. En dat betekent dat er volgend jaar weer een IAMS komt.

IAMS


Cadillac probeert het weer en wil succes in Europa

Cadillac heeft voor de zoveelste keer in decennia aangekondigd dat het nu toch echt wil doorbreken in Europa. Volgens directeur John de Nysschen keert zijn merk na 2025 terug op het continent.

Terugkijken! International Amsterdam Motor Show 2018

De allereerste International Amsterdam Motor Show (IAMS) trok bijna 60.000 bezoekers. Die konden zich vergapen aan supersportwagens, klassiekers en youngtimers ter waarde van zo'n 250 miljoen euro. Onderstaande foto's en video's moeten jullie alvast lekker maken voor volgend jaar.

IAMS


Duik in de prijslijst: De opties van de Jaguar I-PACE

De verwachtingen van de volledig elektrische Jaguar I-PACE zijn hoog. De nieuwkomer komt op het juiste moment op de Nederlandse markt want: 4 procent bijtelling bij zakelijk gebruik en registratie in 2018. Nog belangrijker: Jaguar kán leveren. De Tesla Model 3 blijft uit. Goedkoop is de Jaguar I-PACE niet en samenstellen is best een pittig klusje door de diverse opties in de optielijst. Welke opties zijn er? En wat kosten ze? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Jaguar I-PACE


Toch grotere motor voor Toyota GT86 en Subaru BRZ?

Subaru en Toyota zouden volgens Japanse media werken aan een grotere motor voor respectievelijk de BRZ en de GT86. Dat is opvallend aangezien de autobouwers recent nog aangaven een beetje moe te worden van de vraag naar een grotere motor.

Wonen op testcircuit Top Gear

Het is onder autoliefhebbers ’s werelds bekendste vliegveld en dat is te danken aan het BBC-programma Top Gear, dat op de verschillende landingsbanen tal van auto’s aan een snelle ronde onderwerpt. Binnenkort is dat verleden tijd, want dan komen op het Dunsfold Aerodrome 1.800 huizen te staan.

Dunsfold


Jaguar bekijkt mogelijkheden grote SUV

Na de succesvolle introductie van de F-Pace, de lancering van de E-Pace en de op voorhand in Nederland gewilde i-Pace kijkt Jaguar naar de ontwikkeling van een vierde SUV/crossover. De autobouwer ziet voor een dergelijk model ruimte aan de bovenzijde van zijn programma.

Nissan levert filehulp op Qashqai

Na de Leaf krijgt nu de populaire Qashqai Nissans rijhulpsysteem ProPilot. De voorziening helpt de bestuurder tijdens het rijden, onder andere in de file.

Nederlandse autoregistraties groeien met 13,6%

Het aantal nieuw geregistreerde personenauto’s is in het eerste kwartaal van 2018 met 13,6% toegenomen. De RAI Vereniging en BOVAG verwachten dat de groei blijft aanhouden en het 2018-resultaat boven dat over 2017 komt te liggen.

Eén van de acht: eerste Morgan Aero GT gebouwd

Na zijn onthulling begin maart op de Autosalon van Genève 2018 is de productie van de gelimiteerde Aero GT van start gegaan. De bouw van het eerste model markeert het einde van een tijdperk binnen Morgan.

Morgan Aero 8


"Shiiit! SH111T?"

Wat hadden we graag bij de aflevering van een specifieke Opel Corsa willen zijn. We vragen ons af of de koper van de hatchback na het zien van zijn nieuwe auto op Nederlands kenteken ook als eerste “shiiit” zei?

Tesla-productie groeide hard in eerste kwartaal

Het gaat misschien niet zo vlot als Elon Musk had gehoopt, maar de Tesla-productie groeit wel degelijk explosief. In het eerste kwartaal van 2018 rolden er bij de Amerikaanse fabrikant precies 34.494 auto's van de band (plus 40 procent), waarvan 9766 Model 3's.

Amerikaanse staten tegen Trump: 'Blijf van emissie-eisen af!'

De Environmental Protection Agency (EPA) - onder leiding van de door president Trump benoemde klimaatscepticus Scott Pruitt - wil de strenge Amerikaanse emissie-eisen terugdraaien. Maar daar wil een groot aantal staten en steden helemaal niets van weten.

BP23-kopers krijgen alvast presentje van McLaren

De opvolger van de McLaren F1 wordt pas volgend jaar geïntroduceerd. Buiten McLaren weet nog niemand hoe het model heet of eruitziet, maar toch zijn alle 106 te bouwen exemplaren al verkocht. En de gelukkige klanten krijgen deze week een bijzonder cadeautje thuisgestuurd.

BP23


Koenigsegg heeft allerlaatste Agera RS gebouwd

De laatste Koenigsegg Agera RS is deze week van de productielijn gerold (hopelijk niet met 447,19 km/h). Het Agera-tijdperk is daarmee nog niet definitief ten einde. Koenigsegg sluit af met drie exemplaren van de Agera Final, waarvan nog twee gebouwd moeten worden.

Agera RS