Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Dragrace: Ferrari vs. Lamborghini vs. Porsche

De Ferrari 488 Pista reed de Lamborghini Huracán Performante en Porsche 911 GT3 RS het snot voor ogen tijdens de Autovisie Supertest 2018. Gaat hij ook als eerste over de meet in een korte dragrace?

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Suzuki Jimny valt nu al ten prooi aan tuners

Dat de nieuwe Suzuki Jimny gezien wordt als een te heet gewassen Mercedes-Benz G-Klasse, benadrukt tuner Wald International heel 'subtiel'. De creatie op deze foto's is namelijk gewoon een Jimny. En geen G-Klasse dus, zoals de platen doen vermoeden.

DAMD Little G Suzuki Jimny


DAMD Little G Suzuki Jimny

Twee achteraanzichten voor nieuwe Porsche 911 Carrera S

Niet iedereen is fan van de lage positie van de achterste kentekenplaat op de nieuwe generatie Porsche 911 (992). Voor 4.260 euro is er een oplossing voor dat 'probleem'.


Overuren voor levering Jaguar i-Pace, ook Tweede Kerstdag geregistreerd

De Nederlandse Jaguar-dealers maken zich op voor de laatste kentekenregistraties voor de i-Pace dit jaar. In de afgelopen dagen zijn al meer dan 1.000 stuks op kenteken gezet, maar willen de kopers van de volledig elektrische cross-over de komende vijf jaar profiteren van de lage bijtelling, dan dienen de auto’s allemaal dit jaar te worden geregistreerd.

Jonge Lamborghini-fan krijgt dag van z'n leven

Lamborghini heeft een wel heel prettige feel-good-movie vrijgegeven waarin een jonge Lamborghini-fan de dag van zijn leven krijgt.

McLaren: “Elke Speedtail moet uniek zijn”

McLaren gaat er alles aan om doen om elke Speedtail uniek te maken. Ter inspiratie voor kopers presenteert McLaren drie collecties om aan te geven wat er allemaal mogelijk is.


Laadpaalklever uitgeroepen tot Onze Taal-woord van 2018

Het Genootschap Onze Taal heeft het woord laadpaalklever uitgeroepen tot het Onze Taal-woord van 2018. Iets meer dan 30 procent van de leden van de taalvereniging stemde ervoor. De uitslag werd afgelopen weekend bekendgemaakt in het NPO Radio1-programma De Taalstaat.

Parker-wannabee bestelt Aston Martin Vanquish Zagato in roze

Zou Aloysius Parker - de butler van Lady Penelope Creighton-Ward - echt bestaan en een Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake besteld hebben? Want dit FAB 1-roze exemplaar werd door Aston Martin-topman Andy Palmer bij de fabriek gespot.

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake


Duik in de prijslijst: Is de Lexus UX 250h duur?

Lexus duikt met de UX 250h in een behoorlijk druk segment. Is de opvallend gestileerde crossover van Lexus prijzig? Of liggen de prijzen in lijn met die van concurrenten? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Lexus UX 250h


Tesla produceert in laatste kwartaal 86.555 auto's

Tesla heeft in laatste kwartaal van 2018 precies 86.555 auto's gebouwd, waarvan maar liefst 61.394 Model 3's. In juli, augustus en september waren dat respectievelijk nog zo'n 80.000 en 53.000.

Jaguar I-Pace best verkochte auto in december

Als je hem de afgelopen maand vaak langs hebt zien rijden, dan kan dat goed kloppen. Jaguar heeft met zijn volledig elektrische I-Pace in de laatste vier weken van 2018 namelijk uitzonderlijk goede zaken gedaan.

BMW komt mogelijk met supercar boven i8

BMW overweegt met een McLaren 570S-concurrent te komen. Een directe opvolger van de i8 komt er waarschijnlijk niet, maar een model daarboven (eveneens met hybridetechniek) ziet BMW wel zitten.

Marktaandeel EV's in Noorwegen al boven de 30 procent

In Nederland was de Jaguar I-Pace heel even het best verkochte model, maar in Noorwegen komt de acceptatie van EV's pas echt op stoom. Vorig jaar was bijna een derde van alle nieuwe verkochte auto's een volledig elektrische.

Occasionverkopen gestegen naar ruim 1,8 miljoen auto's

De verkoop van nieuwe auto's zat in 2018 in de lift (plus 7,1 procent naar 443.812 auto's), maar die van occasions ook. Particulieren schaften in totaal 1.860.090 tweedehands auto's aan, wat er 2,6 procent meer zijn dan in 2017.

Volkswagen experimenteert met mobiele laadstations

Volkswagen wil vanaf 2020 het elektrisch rijden ook voor het brede publiek aantrekkelijk maken, met onder andere de ID. Neo, die je voor minder dan 30.000 euro meeneemt. Dan rijst natuurlijk de vraag: Als iedereen straks elektrisch rijdt, hoe vind je dan nog een vrij oplaadstation?

Mercedes AMG A 45 S sterkste jongetje van de klas

Ruim 420 pk... Dat is het vermogen van de nieuwe Mercedes-AMG A 45 S die het Duitse autoconcern later dit jaar op de markt brengt. Deze cijfers zijn online gelekt door de Duitse verzekeringsmaatschappij HUK.

Mercedes-AMG A 45


Elektrische autoverkopen in 2018 met 200 procent gestegen

De verkoop van nieuwe elektrische auto's is in 2018 met 200 procent gestegen. In totaal werden er 24.024 EV's verkocht. Bijna een kwart daarvan (6081) werd in december geregistreerd. Dit om de verandering van de bijtellingsregels voor te zijn.

Porsche Cayman GT4 Clubsport nog steeds met zespitter

Wil je per se nog een Porsche Cayman met een zescilinder? Dan ben je aangewezen op een gebruikt exemplaar of op deze GT4 Clubsport. Bijkomend voordeel: er zit wiet in de auto...

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport


BMW M850i xDrive Night Sky met stukjes meteoriet

Heb je vannacht naar de hemel staan staren, dan zal je wellicht een glimp hebben opgevangen van asteroïde 2003 EH die langs de aarde scheerde. Dat moment greep BMW aan om een eenmalige uitgave van hun 8 Serie te onthullen: de M850i xDrive Night Sky Coupé.

BMW M850i xDrive Night Sky