Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mei 2017

Het autonieuws van week 18

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij. Dit is het autonieuws van week 18!

Eerste testnotities: McLaren 720S

Dries van den Elzen kroop in de omgeving van het Italiaanse Vallelunga circuit achter het stuur van de compleet nieuwe McLaren 720S. Een supercar die zijn 720 pk toegankelijk maakt voor iedereen. Bekijk hieronder de video.

Audi RS5 Coupé fors voordeliger

Vaarwel hoogtoerige 4,2 liter V8 met 450 pk. Welkom 2,9 liter biturbo V6 met 450 pk! De motorwissel in de Audi RS5 levert een CO2-besparing op van vijftig gram per kilometer en dat merk je in de vanafprijs.

Audi RS 5 Coupé

Autovisie TV: aflevering 8

Werner Budding gaat op bezoek bij Porsche-liefhebber Magnus Walker in downtown LA, duikt in de geschiedenis van het Belgische automerk Imperia en toont de evolutie van AMG’s.

Deze Ferrari 275 GTB/4 is molto speciale

Dat een Ferrari 275 GTB/4 bijzonder is, staat buiten kijf. Toch is het exemplaar dat veilinghuis Coys binnenkort probeert af te hameren voor een bedrag van tussen de 2,4 en 3,4 miljoen euro extra bijzonder. Lees hier waarom.

Ferrari 275 GTB/4 - Coys - Autovisie.nl

Autovisie TV: Dodge Challenger SRT Hellcat

Greetings from hell, die boodschap lijkt de Dodge Challenger SRT Hellcat te willen geven. Onderhuids schuilt een 6,2 liter V8 met 717 pk. Haast onmogelijk om in bedwang te houden, toch? Werner Budding deed een poging.

Is zo’n Opel Ampera-e nou duur?

Momenteel zijn er zo’n vijftien volledig elektrische auto’s op de Nederlandse markt, met als meest recente nieuwkomer de elektrische Opel Ampera-e. Is zo’n Ampera-e nou duur? We duiken in de prijslijst en zoeken het uit.

Porsche Cayenne sleept Airbus A380

Het lijkt onmogelijk: een Porsche Cayenne die een 276.800 kilogram zware Airbus A380 sleept. Toch heeft Porsche bewezen dat het kan. Kijk maar.

Airbus A380

Lister Knobley is back!

De legendarische en vooral succesvolle Lister Knobley uit de jaren vijftig is opnieuw te koop. Voor deze comeback moest Lister wel drie voormalige Lister-technici uit hun pensioen weglokken, maar dat geheel terzijde.

Lister Knobbly

Oude ‘moderne’ Seat 600

In 2017 is het precies zestig jaar geleden dat Seat begon met het onder licentie bouwen van de Fiat 600. Op de autobeurs Automobile Barcelona zet Seat daarom de 600 opnieuw in het zonnetje door er een moderne conceptcar op basis van de 600 te onthullen.

Seat 600 BMS

Zo oogt de Tesla Model 3

Ongeveer 400.000 mensen hebben een aanbetaling gedaan voor de Tesla Model 3. Ze hebben de auto echter nog nooit in het echt gezien, laat staan erin gereden. Deze foto’s verklappen het design van de productieversie.

Nieuwe dieselmotor voor opgefriste Peugeot 308

De 308 is nog altijd een van de bestsellers van Peugeot. Een grondige opfrisbeurt had de 308 dus niet nodig. Toch is er een vernieuwde versie waarbij Peugeot zich vooral op de introductie van nieuwe technologie heeft gericht.