Autovisie
Autovisie Nieuws 12 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Hennessey wil puur elektrische versie van Venom GT

De Hennessey Venom GT is een bijna 1500 pk sterke brandstofverslinder met een 7,0 liter twinturbo V8. Maar daar kan verandering in komen, want Hennessey overweegt met een puur elektrische versie te komen.

Op de SEMA-tuningshow in Las Vegas onthulde oprichter John Hennessey dat er over een elektro-Venom wordt nagedacht. “We hebben ernaar gekeken en ik heb vrienden die in dat vakgebied werken”, zei hij tegen de BBC. “Ik ben alleen aan het wachten totdat batterijen lichter worden en meer capaciteit krijgen.”

“Ferrari, Porsche en McLaren hebben bewezen dat hybridetechnologie werkt”

Hennessey denkt dat het niet lang meer zal duren voordat het zover is. “Ferrari, Porsche en McLaren hebben fantastisch bewezen dat hybridetechnologie werkt in een supersportwagen, maar ik ben niet geïnteresseerd in hybrides. Ik wil de Venom alleen maar maken met een brandstofmotor of als hij puur elektrisch is.”

In Las Vegas introduceerde Hennessey de geupdatete Venom GT, die niet langer 1261 pk heeft, maar 1471 pk. Het bedrijf beweert dat de auto daarmee een top van ruim 450 km/h moet kunnen halen. De sprint van stilstand naar 300 km/h zou slechts 10,9 seconden duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.