Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse dikkerd: Hennessey VelociRaptor 6X6

Mercedes-AMG had de ‘mannen die iets te compenseren hebben’-markt volledig voor zichzelf met de G63 6×6. Het Amerikaanse Hennessey heeft echter gezien hoe populair de krankzinnige ‘Geländewagen’ was en introduceert daarom deze VelociRaptor 6×6.

v2

Wat is een Hennessey VelociRaptor, vraagt u? Nu, dat is een Ford F-150 Raptor die door tuner Hennessey danig onder handen is genomen. De pickup levert als VelociRaptor niet langer 450 pk, maar 600 pk. Met dank aan twee nieuwe turbo’s, een intercooler, een aangepaste uitlaat en een anders gecalibreerd motormanagement.

“De pickup levert als VelociRaptor niet langer 450 pk, maar 600 pk”

Wil je je F-150 Raptor simpelweg de Veloci-behandeling geven, dan kost je dat 22.500 dollar (ruim 20.000 euro). Maar als je 295.000 dollar (iets meer dan 265.000 euro) bij Hennessey achterlaat, dan kopen de heren en dames daar een Ford F-150 Raptor SuperCrew voor je en transformeren ze hem niet alleen tot VelociRaptor, maar voegen ze ook nog een derde as toe.

LEES OOK: HENNESSEY VENOM GT HEEFT NU BIJNA 1500 PK

Het resultaat is de VelociRaptor 6×6, met zeswielaandrijving, een hele roedel sperdifferentiëlen, enorm brede banden om 20 inch lichtmetalen wielen, een opgewaardeerde wielophanging van Fox Racing, nog agressiever bumperwerk, alle oogverblindende schijnwerpers die je je maar kunt wensen en ongetwijfeld een brandstofverbruik waar de OPEC heel blij van wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.