Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mrt 2016

Hé, die hebben we eerder gezien: Audi R8 Spyder

De Audi R8 Spyder is al lang en breed uitgelekt natuurlijk, maar vooruit… Laten we toch net doen alsof we verrast zijn door de nieuwe open sportwagen.

Hoewel, ook als we geen lekplaatjes van de auto waren tegengekomen hadden we geweten hoe de R8 Spyder eruit zou zien. Hij is namelijk een duidelijke evolutie van zijn voorganger, zoals de dichte Audi R8 dat ook is. Erg verrassend is de R8 Spyder dus niet, maar fraai wel degelijk. Zeker door dat prachtige platte achterdek (halfbroer Lamborghini Huracán Spyder heeft dat niet meer).

“De Audi R8 Spyder is duidelijk een evolutie van zijn voorganger”

Audi heeft de R8 Spyder op de autoshow van New York geïntroduceerd in V10-vorm, met een ongehoord indrukwekkend klinkende 540 pk sterke tiencilinder. De wagen gaat daarmee in 3,6 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 318 km/h. Van de dichte R8 bestaat ook een V10 Plus-variant met 610 pk, dus die motorisering zullen we later ongetwijfeld in de Spyder terug gaan zien.

LEES OOK: VIDEO – AUDI R8 V10 PLUS VS. MCLAREN 570S: WELKE SMAAKT HET LEKKERST? 

Het stoffen dak van de R8 Spyder kan tot 50 km/h in 20 tellen open of dicht worden gedaan. Door de nodige verstevigingen in de carrosserie weegt de open Audi 42 kg meer dan zijn dichte broeder (1612 kg tegenover 1570 kg). De Audi R8 Spyder gaat deze zomer in de verkoop, waarna de eerste exemplaren in september worden geleverd. Hoeveel hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.