Autovisie
Autovisie Nieuws 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Hangt toekomst Fiat Panda aan een zijden draadje?

De eerste generatie Fiat Panda is een icoon, maar de derde editie heeft niet de slagkracht die Fiat het zich wenst. Binnen Fiat is er discussie over het voortbestaan van de productlijn.

Fiat Panda 160915_fiat_panda_hp
Fiat Panda III

Het is nota bene Fiat Chrysler Automobiles-topman Sergio Marchionne zelf die twijfel laat bestaan over het voortbestaan van de Panda. Marchionne antwoordt op de vraag of er een nieuwe Panda komt: “Dat is een onderwerp in de discussie die we hebben. De fabriek bracht uitmuntende kwaliteit en in de laatste vijftien jaar hebben we prachtwerk geleverd. Ik hoop dat we deze maand nog tot een besluit kunnen komen, zodat we u op 1 juni tijdens de Investors Day nieuws kunnen brengen. Het is nu nog te vroeg om daarover iets te zeggen.”

Fiat Panda 160915_fiat_panda_005
Fiat Panda III

A-segment

Fiat zou volgens de oorspronkelijke plannen eind dit jaar een nieuw Panda introduceren, maar de fabrikant heeft die introductiedatum naar verluidt uitgesteld. De Italianen hebben een ander model in de pijplijn, waarmee het A-segment bediend moet worden. De nieuweling zou veel winstgevender zijn dan de Panda. Of de twee naast elkaar zullen bestaan, is nu dus de vraag.

7,6 miljoen Panda’s

Fiat Panda- Autovisie.nl - 2
Panda II

Het huidige model draait alweer sinds 2011 mee. In die periode zijn er meer dan een miljoen exemplaren vervaardigd. Daarmee zit het model net over de helft van het productievolume van de tweede generatie Panda, waarvan er tussen 2003 en 2012 precies 2.168.491 exemplaren werden gemaakt. Het origineel is de meest succesvolle generatie. Van de auto werden er 4,5 miljoen geproduceerd, maar daarvoor had Fiat liefst 23 jaar de tijd nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.