Autovisie
Autovisie Nieuws 24 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Lamborghini Miura van Rod Stewart

Het jaar 1971 was een goed jaar voor rocklegende Rod Stewart. Niet alleen scoorde hij een nummer 1-hit en haalde zijn album de hoogste plek in de hitlijsten, hij kocht ook deze Lamborghini Miura.

Doorbraak

Achtduizend pond. Zoveel betaalde Stewart in 1971 voor deze Lamborghini Miura P400 S. Nu lijkt het misschien een koopje, maar destijds kostte het gemiddelde huis in Engeland ongeveer 700 pond minder. De Miura daarmee niet alleen een van de snelste, maar ook een van de duurste auto’s die je in die tijd kon kopen. Voor de rocklegende zal het destijds weinig uit hebben gemaakt, want in 1971 had hij meerdere grote hits, waaronder Maggie May, waarmee hij zowel in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk op de eerste plek in de hitlijsten stond. Het album ‘Every Picture Tells a Story’ betekende de grote doorbraak van de Brit, die tot die tijd vooral bekend was als zanger van The Faces en als artiest die regelmatig met Jeff Beck optrad.

P400 S

Toen deze Miura nieuw werd geleverd aan Rod Stewart, was het nog een P400 S. Door de jaren heen had de auto meerdere eigenaren, maar de voorlaatste zorgde voor de meest ingrijpende verandering. Hij liet de auto namelijk helemaal restaureren en maakte er ook meteen een Miura SV van, het topmodel van de Miura. In totaal kostte de restauratie ruim 100.000 pond, zo’n 110.000 euro, waarbij geen enkel detail werd overgeslagen. Hij werd daarbij ook blauw gespoten en voorzien van een nieuw zwart lederen interieur.

Miljoen

De auto gaat op 29 oktober bij veilinghuis Coys onder de hamer. De geschatte opbrengst is 800.000 tot 900.000 pond, ongeveer 900.000 tot een miljoen euro.

Lamborghini Miura Rod Stewart - Coys -8- Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.