Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2016

Onder de hamer: charmant personenvervoer van Alfa Romeo

De prijzen van de Volkswagen T1 stijgen nog steeds en het einde lijkt niet in zicht. Klassieke busjes zijn hot, blijkt ook uit de geschatte prijs van deze prachtig gerestaureerde Alfa Romeo Autotutto Romeo 2 uit 1961. Binnenkort wordt hij geveild.

Prachtig gerestaureerd is hij, deze Alfa Romeo Autotutto Romeo 2 uit 1961. Foto: BonhamsAutotutto betekent letterlijk auto voor alle doeleinden. Veelzijdig is hij nog steeds, deze Autotutto Romeo 2, die plaats biedt aan negen personen inclusief bagage. Met negen personen aan boord moet de 1,3 liter motor die zijn oorsprong kent in de Giulietta behoorlijk aan de slag. Waar hij in de Giulietta destijds namelijk van 1955 tot 1961 minimaal 52 pk leverde, moest de zwaardere Romeo 2 het stellen met slechts 35 pk’s. Let wel: toen hij nieuw was. De topsnelheid ligt dan ook onder de 100 km/h, maar heuvelaf, met wind in de rug moet hij er in ieder geval in de buurt komen. Rustig toeren is dan ook het devies.

“Met de wind in de rug moet hij bij zijn top in de buurt kunnen komen”

Deze Romeo 2 is twee jaar geleden uitgebreid onder handen genomen om hem in concoursstaat te brengen, waarbij alles is nagelopen. Motorisch is hij goed in orde, maar ook de onafhankelijke ophanging rondom, de handgeschakelde vierversnellingsbak van ZF en de schokdempers en remmen zijn aangepakt. Daarnaast heeft hij ook een nieuwe koppeling gekregen. Klaar voor vele jaren aan klassiekerevenementen. Alle originele boekjes zitten bij de auto. De Alfa Romeo Autotutto Romeo 2 gaat op vier februari bij Bonhams in Parijs onder de hamer. De geschatte opbrengst is 60.000 tot 90.000 euro.