Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Groter accupakket voor BMW i3

De BMW i3 krijgt een groter accupakket dat de auto een range van tweehonderd kilometer geeft. Ook huidige eigenaren kunnen hun accupakket laten opwaarderen.

De accucapaciteit van de nieuwe versie neemt toe van 22 kWh naar 33 kWh. Waar de standaard i3 een range heeft van 194 kilometer in de NEDC-cyclus, wordt die met het nieuwe accupakket precies 300 kilometer. In de praktijk betekent dat volgens BMW een range van ongeveer 200 kilometer, aangezien de airconditioning of verwarming ook energie kosten.

Prestaties

De BMW i3 wordt met het nieuwe accupakket precies veertig kilogram zwaarder, maar dat heeft nauwelijks invloed op de prestaties. Nul naar honderd doet de elektrische auto in 7,3 tellen. Dat is 0,1 tel minder snel dan de standaard elektrische i3.

De i3 met 33 kWh accu komt naast de versie met de 22 kWh accu in het gamma. Daarnaast is ook de versie met Range Extender leverbaar met het grotere accupakket. Voor klanten die al een i3 hebben is er ook goed nieuws: bij die auto’s kan het accupakket ook vervangen worden door de nieuwe 33 kWh accu. De accu’s die dan overblijven worden vervolgens gebruikt voor stationaire elektriciteitsopslag. Maximaal hergebruik.

Prijzen

De prijs om de accu te laten vervangen is nog niet bekend, maar BMW heeft wel al de richtprijzen vrijgegeven voor de i3 met groter accupakket. Voor 36.700 euro koop je de nieuwe versie. Dat is 1.200 euro meer dan de standaard i3 met 22 kWh accupakket. Voor beide versies geldt 4% bijtelling. De i3 met Range Extender en het grotere accupakket kost ook 1.200 euro meer dan de standaard variant en is er vanaf 41.190 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.