Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2019

Groot afscheid huidige Mercedes-Benz SL

Onder de noemer ‘Grand Edition’ komt Mercedes-Benz met een laatste actiemodel voor de SL. De speciale editie is bedoeld om de verkoop van de open tweezitter, die volgend jaar met pensioen gaat, nog een laatste impuls te geven.

Het was nooit de bedoeling om de GT ook als roadster uit te brengen, maar de klanten van Mercedes-Benz bleven vragen om een open variant van de sportwagen. Mercedes zwichtte onder druk van de clientèle en zette daardoor ook de afzet van de SL onder druk. Hoewel de twee een verschillend karakter hebben, opereren ze in dezelfde prijsklasse.

Opvolger

Als alles volgens plan loopt, wordt de SL komend jaar vervangen. Mercedes heeft eerder AMG aangesteld als projectleider en de designafdeling heeft een open tweezitter met linnen dak getekend, iets dat Autovisie als eerste wereldwijd wereldkundig maakte.

400 en 500

Maar voordat er verder over de toekomst van de SL kan worden gesproken, brengt Mercedes de SL in de Grand Edition-versie. De aanduiding is niet nieuw voor Mercedes-Benz. De autobouwer gebruikt de term geregeld als alternatief voor limited edition of actiemodel. Op de SL duikt de naam op de SL 400 en SL 500 op.

Badge

De uitvoering komt voor de dag in een zwarte, witte of grijze carrosseriekleur met op de voorbumper een hoogglanzen chroom en matzilveren afwerking. Op de flank schittert een badge ‘Grand Edition’ zodat omstanders weten met welk actiemodel zij van dien hebben. Voor het schoeisel kiest de fabrikant voor 19 inch grote wielen op de vooras en 20 inch groot materiaal op de achteras. Het wiel is in zwart uitgevoerd.

Designo

Het interieur wordt via de accessoirelijst van Designo aangekleed. Het geheel kleurt ‘tundra brown’ en is uiteraard met leder afgewerkt. Mercedes monteert voor deze gelegenheid een sportstuurwiel.

Oplage

De orderboeken gaan deze week open. De levering start volgende maand. Hoeveel exemplaren er beschikbaar zijn, geeft de fabrikant niet aan, evenmin een productietermijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.