Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Groene geweldenaar: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Porsche heeft weer een gave, zeer krachtige én milieuvriendelijke primeur op de Autosalon van Genéve: de  Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

En wát een indrukwekkende cijfers: 680 pk, 850 Nm (nota bene vanaf nauwelijks meer dan stationair toerental), een sprint van 0-100 km/u in 3,4 seconden en een topsnelheid van 310 km/u. Dat zijn absolute supercarwaarden, maar dan voor een limousine.

Je zou de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid zelfs een hyperlimousine kunnen noemen, want volgens het Duitser merk deelt de auto de ‘booststrategie’ met de Porsche 918 Spyder. Op louter elektro-power kan ‘ie vijftig kilometer rijden, het verbruik volgens de NEDC bedraagt 2,9 liter op honderd kilometer – de CO2-uitstoot komt dus uit op 66 gram per kilometer.

V8

Niet dat de geblazen 4.0-liter V8 zo ouderwets is, overigens. Die levert zo’n 550 pk, terwijl de elektromotor goed is voor 136 pk. Dat vermogen komt via een 8-traps PDK op alle vier de wielen terecht.

Luchtvering is standaard, net als keramische remmen, diverse prestatieverbeterende hulpsystemen en 21-inch lichtmetaal. Daarnaast kunnen geïnteresseerden kiezen uit een reguliere uitvoering of een auto met 15 centimeter langere wielbasis

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid is nu al te bestellen en wordt in juli geleverd in Nederland. Een reguliere versie heeft een vanafprijs van € 198.600, de de luxere Executive-uitvoering kost minimaal € 212.300.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.