Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Wachten op groen licht voor Skoda Kodiaq Coupé, maar…

In Tsjechië is nog altijd geen ei gelegd of de Skoda Kodiaq Coupé ook in Europa aangeboden gaat worden. Het model wordt in ieder geval ontwikkeld, want de Kodiaq Coupé gaat sowieso in China op de markt komen.

Lagere profiellijn

De Tsjechische autobouwer heeft nooit een geheim gemaakt van de komst van een Skoda Kodiaq Coupé. De auto krijgt een nadrukkelijke coupélijn met lagere zijruiten achter en een grote achterklep. De autobouwer bespaart zich de moeite om ook dat model als zevenzitter aan te bieden. Wie zeven zitplaatsen wenst, verkiest de Kodiaq boven de Kodiaq Coupé, geeft een hooggeplaatste functionaris van het merk aan.

Tesla

Een optie om in de bagageruimte twee wegklapbare zitplaatsen in tegengestelde rijrichting op te nemen, zoals Tesla in zijn Model S aanbiedt, ziet het bedrijf niet zitten. Dan moeten we te veel compromissen sluiten, aldus de manager.

SKODA_Kodiak_silver
SKODA KODIAQ

Autosalon van Parijs

Wanneer de Skoda Kodiaq Coupé in China op de markt komt, is nog niet bekend. De fabrikant brengt ginds eerst de reguliere Kodiaq uit. Dat model wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Autosalon van Parijs, die eind september zijn poorten opent. Vervolgens start begin 2017 de levering. Voor de Europese markt bouwt Skoda de SUV in Tsjechië. China krijgt een lokaal geproduceerd exemplaar.

Identiek

De Kodiaq voor China zal overigens identiek zijn aan die voor Europa. Alleen kleine details als sierlijsten en afwerking zullen afwijken. De maatvoering van 4,70 meter in de lengte zal echter gelijk zijn, ondanks dat autobouwers de wagenlengte voor de Chinese markt vaak iets laten toenemen.

SKODA_Yeti_2
SKODA YETI II

SUV-familie

Met de Kodiaq verrijkt Skoda zijn modellengamma. Het concern zal de nieuweling boven de Yeti in het programma nemen. Het model maakt overigens deel uit van een groot SUV-productoffensief. Naast de Kodiaq, Kodiaq Coupé en opvolger van de Yeti komt er mogelijk nog een kleinere SUV. voor dat type is nog geen groen licht gegeven, maar naar de haalbaarheid van het project wordt momenteel gekeken.

Computerillustraties Schulte Design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.