Autovisie
Autovisie Nieuws 16 nov 2016

Amerikaan met stekker: Cadillac CT6 Plug-In Hybrid

Ook Cadillac gaat met de tijd mee en wordt groener. Tijdens de LA Autoshow heeft het merk voor eigen publiek de Cadillac CT6 Plug-In Hybrid onthuld.

Cadillac CT6 Plug-In Hybrid - Autovisie.nl

Cadillac CT6 Plug-In Hybrid

Verwacht echter geen wereldschokkende prestatiecijfers van deze Caddy. De opgegeven actieradius op louter elektriciteit is pakweg 48 kilometer. In die modus kan tevens een topsnelheid van 125 kilometer per uur gehaald worden.

In combinatie met de 2.0 viercilinder met turbo komt deze Cadillac CT6 Plug-In Hybrid echter 644 km ver, volgens de fabrieksopgave. Het brandstofverbruik bedraagt omgerekend 4,3 liter op honderd kilometer.

Cadillac CT6 Plug-In Hybrid - Autovisie.nl

Vermogen

De brandstofmotor levert ongeveer 340 pk en 586 Nm koppel, terwijl de elektromotor daar nog eens zo’n 103 pk aan toevoegt. Het gecombineerd vermogen maakt een sprint van 0 tot 96 kilometer per uur in 5,2 seconden mogelijk. De absolute topsnelheid ligt dankzij de twee systemen samen op 240 km/h.

Vanaf de aankomende lente is de auto leverbaar in de Verenigde Staten vanaf 75.095 dollar – toch 21.500 meer dan de prijs voor een reguliere Cadillac CT6 met slechts de 2.0 viercilinder met turbo, die slechts marginaal mindere prestaties levert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.