Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2021

Grand Prix van Abu Dhabi voor iedereen te bekijken

De spannende en misschien wel spectaculaire finale-race van het zinderende Formule 1-seizoen 2021 is voor iedereen live te bekijken en daarvoor hoef je geen kaartjes voor de race in Abu Dhabi of een Ziggo-abonnement te hebben. Het kanaal Ziggo Sport wordt tijdens het F1-weekeinde open gesteld voor alle huishoudens in Nederland.

DIT KOST EEN FORMULE 1-AUTO

ZO KOOP JE EEN FORMULE 1-AUTO

Ziggo maakt alle uitzendingen rondom de ontknoping van het Formule 1-seizoen voor alle Nederlandse televisiebezitters beschikbaar. Kosteloos, want Ziggo zet zijn Ziggo Sport-kanaal open. Het gaat daarbij om alle televisieregistraties van de vrije trainingen, de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Abu Dhabi die tussen vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december plaatshebben. Max Verstappen Lewis Hamilton montage

Beslissende race

Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport: “Spannender dan de race komende zondag wordt het niet. Van zo’n unieke sportgebeurtenis moet heel Nederland kunnen meegenieten. Vandaar dat wij besloten hebben het raceweekend voor iedereen beschikbaar te maken. Wat een geweldig seizoen is het tot nu toe geweest en wat kijken we uit naar de beslissing zondag”.

Tweets by ErikvHaren

De race is zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd. Het raceweekeinde begint al eerder. De eerste vrije training start vrijdag 10 december 2021 om 10.30 uur en duurt een uur. Om 14.00 uur begint de tweede vrije training op het licht aangepaste circuit in Abu Dhabi. De derde vrije training, net als de eerste twee een uur, is op zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur, waarna de kwalificatie volgt. De starttijd van de kwalificatie is om 14.00 uur Nederlandse tijd. Rond de klok van 3 weten we wie waar op de startgrid staat. De finale heeft zondag 12 december 2021 plaats. Om 14.00 uur doven de rode lichten. De winnaar zal, afhankelijk van het wedstrijdverloop, in de namiddag of mogelijk zelfs avond (uiterlijk zondagnacht) bekend zijn. Max Verstappen Pole Dutch GP Zandvoort 2021

Eerdere Grande finale

De titelstrijd gaat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Degene die voor de ander over de eindstreep komt, mag zich kronen tot kampioen. In geval van een aanrijding bepaalt de FIA mogelijk al tijdens de race wie de nieuwe kampioen wordt. Een Formule 1-kampioenschap waarin de winnaar pas in de allerlaatste race uit de bus komt, komt zelden voor. De laatste maal was de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton in 2016, die door de Duitser werd gewonnen.

ALLE SAMENVATTINGEN VAN FORMULA 1 IN EEN AFSPEELLIJST

In 2008 werd het kampioenschap zelfs in de laatste ronde beslist. Lewis Hamilton pakte toen net het beslissende puntje van Felipe Massa af, waarmee de Engelsman zijn eerste van zeven titels greep. In 2007 was Hamilton ook in een spannende titelstrijd verwikkelt. In de voorlaatste race maakte hij een kostbare en domme fout, waardoor de beslissing in de laatste race zou vallen. Uiteindelijk ging nummer 3 in het kampioenschap Kimi Raikkonen er met de titel vandoor, nipt door kampioenschapsleider Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

EPA/ANDY RAIN
Datum Nederlandse tijd
Eerste vrije training Vrijdag 10 december 10.30u – 11.30u
Tweede vrije training Vrijdag 10 december 14.00u – 15.00u
Derde vrije training Zaterdag 11 december 11.00u – 12.00u
Kwalificatie – Q1 Zaterdag 11 december 14.00u – 14.18u
Kwalificatie – Q2 Zaterdag 11 december 14.25u – 14.40u
Kwalificatie – Q3 Zaterdag 11 december 14.48u – 15.00u
Grand Prix van Abu Dhabi Zondag 12 december 14.00u – 00.00u

Erik van Haren op Twitter

Het volgen van de ontknoping van het 2021-seizoen Formule 1 kan via Ziggo Sport op kanaal 14, maar ook via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, die te verkrijgen zijn bij nagenoeg alle distributiepartijen in Nederland. Voor De Telegraaf verzorgt onveranderd F1-verslaggever Erik van Haren live-updates via zijn Twitter-kanaal erikvharen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grand Prix van Abu Dhabi voor iedereen te bekijken
Sluiten