Autovisie
Autovisie Nieuws 13 sep 2020

GP Toscane: Max Verstappen valt weer uit en is er klaar mee

Voor Max Verstappen heeft de eerste editie van de Grote Prijs van Toscane in de Formule 1 slechts een paar bochten geduurd. De Nederlandse coureur werd in de eerste ronde van achteren aangereden en schoof met een aantal andere rijders het grind in. Verstappen kreeg zijn Red Bull-bolide daar niet meer uit.

Vorige week viel de Nederlander ook al uit in de Grote Prijs van Italië op Monza. Verstappen kwam nauwelijks weg, werd van de baan gereden en moest direct in de eerste ronde de strijd staken. „Ik heb geen power”, schreeuwde hij over de boordradio. Volledig gedesillusioneerd verliet de Limburger zijn wagen. Hij is er naar eigen zeggen even klaar mee.

Veelbelovende start in Toscane

Verstappen kwam wel goed weg, maar bij het doorschakelen haperde de Honda-motor in de Red Bull. Daarna tikte Kimi Räikkönen met zijn Alfa Romeo de bolide van de Nederlandse coureur aan. Räikkönen werd daarna weer aangetikt door Romain Grosjaen (Haas). Ze schoven allemaal het grind in.

Zet je geluid niet te hard… 😱

Gepostet von Max Verstappen 33 am Sonntag, 13. September 2020

De crash leidde tot een safetycar-situatie. Toen de safetycar na zes ronden van de baan ging, klapten enkele coureurs bij de herstart op het rechte stuk bovenop elkaar. De race werd daarop stilgelegd. Net als vorige week op Monza ging de rode vlag uit. De overgebleven coureurs stuurden hun auto de pitsstraat in.

Motor sloeg bijna af

De bolide van Verstappen haperde eerder op zondagmiddag al bij de opwarmronde. De motor van zijn wagen vertoonde bij de proefstart vreemde kuren en sloeg bijna af. Verstappen was zichtbaar gefrustreerd en brieste dat er iets niet goed was. Kort voor de start deden de monteurs van Red Bull zo snel als mogelijk nog een volledige check. Daarbij leek alles in orde, maar niets bleek minder waar.

Ook vorige week viel Verstappen op het circuit van Monza uit. Toen deden de problemen zich in de Grand Prix van Italië later voor. De Nederlandse coureur was toen zichtbaar gefrustreerd en kritisch richting Red Bull.

„Dit is niet normaal dat het twee wedstrijden achter elkaar gebeurt. Op dit moment ben ik er even klaar mee. Ik heb er even niet zo’n zin in”

Max Verstappen kookte van binnen

„Het lijkt erop dat het dezelfde problemen waren als vorige week in Monza”, verklaarde Max Verstappen in interview met Ziggo Sport. „De start was goed, maar toen ik vol gas ging, had ik dat probleem weer. Het is niet erg dat er vervolgens iemand achter in je auto rijdt. Dat krijg je ervan als je in dat soort situaties belandt. Ik was toch wel uitgevallen.”

Verstappen sprak rustig, maar kookte van binnen. „Dit is niet normaal dat het twee wedstrijden achter elkaar gebeurt. Op dit moment ben ik er even klaar mee. Ik heb er even niet zo’n zin in”, zei de zichtbaar gefrustreerde nummer drie in de stand om het wereldkampioenschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GP Toscane: Max Verstappen valt weer uit en is er klaar mee
Sluiten