Autovisie
Autovisie Nieuws 3 dec 2020

Goed nieuws: data voor 2021-evenementen op Goodwood vastgelegd

Autoliefhebbers, pak je agenda voor volgend jaar er maar bij. Goodwood bevestigt vandaag namelijk de data voor haar legendarische evenementen in 2021.

Het was een rampzalig jaar voor iedereen, ook voor de autoliefhebbers. Het ene na het andere evenement werd in 2020 afgelast als gevolg van de coronapandemie die ons allemaal in z’n greep houdt. Vandaag komt er voor de autofanaat weer even goed nieuws, want de legendarische evenementen op Goodwood vinden in 2021 doorgang. De organisatie prikt ook direct alle data voor volgend jaar.

Iconisch asfalt

Afgelopen maart zou de 78e Member Meeting plaatsvinden op Goodwood, maar dat evenement vond geen doorgang. Op zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021 zijn alle leden van de Goodwood Road Racing Club welkom op het iconische asfalt, om samen te genieten van elkaars auto’s. Door het evenement in mei te houden in plaats van maart, heeft de organisatie naar eigen zeggen genoeg tijd om een groots evenement voor te breiden.

Volkswagen ID.R op Goodwood

De reguliere autoliefhebber heeft echter meer aan het legendarische Festival of Speed, dat tussen 8 en 11 juli plaats zal vinden. Het evenement staat altijd met een grote rode cirkel in de agenda van liefhebbers van over de hele wereld. Voor de 2020-editie was het geplande thema ‘The Maestros – Motorsport’s Great All-Rounders’. Dat zal ook het thema voor dit jaar zijn. Centraal staan coureurs, raceteams en fabrikanten die zich hebben bewezen in meerdere categorieën van de motorsport.

Stirling Moss

Een ander evenement dat geliefd is, is natuurlijk Goodwood Revival. Tussen 17 en 19 september 2021 zal de periode tussen 1948 en 1966, waarin legendarische coureurs het tegen elkaar opnamen op het circuit, centraal staan op het Goodwood Motor Circuit. De organisatie laat weten dat bezoekers ‘prachtige en waardevolle auto’s van alle tijden’ kunnen zien. Bovendien wordt dan voor het eerst de Stirling Moss Memorial Trophy uitgereikt, als eerbetoon aan de legendarische Stirling Moss die dit jaar op 90-jarige leeftijd het leven liet.

Goodwood 2002 , Sir Stirling Moss - Autovisie
Goodwood 2002 , Sir Stirling Moss – Autovisie

Mensen die al voor de 2020-evenementen een ticket hadden bemachtigd, kunnen met dat bewijs ook in 2021 de poorten van Goodwood betreden. Daardoor is er nog wel een gelimiteerd aantal tickets nieuwe beschikbaar voor de 2021-evenementen. Die gaan vanaf februari in de verkoop.

SpeedWeek

Overigens vonden de 2020-evenementen wel doorgang, maar niet voor het publiek en op een andere manier. In dit artikel lees en zie je de hoogtepunten van de SpeedWeek, waarin de organisatie de twee geliefde evenementen op creatieve wijze wist samen te smelten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: data voor 2021-evenementen op Goodwood vastgelegd
Sluiten