Autovisie
Autovisie Nieuws 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gone in 60 seconds: vier Fords Mustang Shelby GT500 gejat

Wie herinnert zich niet de films Gone in 60 Seconds niet? In zowel het origineel als de latere remake speelt de Ford Mustang de hoofdrol. Ze worden gestolen om vervolgens tijdens de achtervolging aan puin te worden gereden. Zo’n scene deed zich deze week ook rond de Ford-fabriek voor. Van een achtervolging was echter geen sprake.

OP ZOEK NAAR EEN KERSTCADEAU VOOR EEN PETROLHEAD?

Niet één, niet twee, niet drie, maar vier exemplaren van de nieuwste Ford Mustang Shelby GT500 werden er gestolen. Niet uit een parkeergarage zoals in de films, nee van het fabrieksterrein van Ford. Jawel, de auto’s waren vers van de band gerold. Ze stonden te wachten op een transporteur, die de muscle cars naar de dealers zou brengen. Het dievengilde was de transporteur voor. De in Belladonna black gespoten Fords Mustang Shelby GT500 werden zodoende ongevraagd meegekomen.

Met veel rumoer

Een Mustang knalde door de hekken van de Flat Rock Assembly Plant. Het gebeurde volgens de Amerikaanse krant The News Herald zeer luidruchtig, waar de Mustangs uit de film Gone in 60 Seconds juist fluisterstil vertrokken. En dan te weten dat de Shelby GT500 een heerlijk brullende V8 onder de kap heeft. Het voorval gebeurde zondag om ongeveer 22.50 uur lokale tijd. Volgens de lokale politie is er geen videomateriaal van The Big Escape.

Twee teruggevonden

Kort na de diefstal vond de politie twee van de vier ontvreemde Mustangs terug. Ze stonden op de I-75 in Brownstown Township. Een van de twee had een zwaar beschadigd front, meldt de politie. De dieven waren uit het zicht verdwenen. De andere twee exemplaren zijn ontkomen en worden nog steeds gezocht. Ze waren in Belladonna black gespoten. Eigenaren van een Mustang GT500 Shelby in die kleur zullen de komende weken niet met een echt prettig gevoel rijden. Ze kunnen natuurlijk worden aangezien als verdachte van de diefstal. Ford Mustang

Anoniem rondrijden

Ford liet bij de introductie van de GT500 Shelby weten op jaarbasis zo’n 8000 stuks te maken. Een groot volume maar daarentegen is de GT500 een dermate opvallende auto dat je er nooit anoniem mee kunt rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.