Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jul 2017

Godsil Manhattan V16: Amerikaanse Rolls-Royce op aardgas

De Amerikaanse Godsil Manhattan V16 moet over enkele jaren Rolls-Royce, Bentley en zelfs Bugatti naar de kroon steken. Dat dat waarschijnlijk niet gaat lukken, laat zich al een beetje raden, maar hé… alle respect voor de ambitie van Godsil Motorcars.

Manhattan V16

Qua afmetingen zit de Godsil Manhattan V16 tussen de Rolls-Royce Wraith en Phantom Coupé in. Het ontwerp van de luxe tweedeurs grijpt terug op dat van vooroorlogse Duesenbergs en Cadillacs. “Als Duesenberg nog zou bestaan, dan zouden de modellen van het merk eruit zien als de Manhattan V16”, aldus Jason Godsil, oprichter van Godsil Motorcars.

“De V16 is 13 liter groot en moet een vermogen van 1000 pk krijgen”

Volgens Godsil moet er binnen een jaar een werkend prototype van de Manhattan V16 zijn. De uiteindelijke productie van de auto wil hij uitbesteden aan Panoz. En mocht de Manhattan V16 een succes worden, dan wil Godsil Motorcars uitbreiden. Er moet dan een SUV komen en een sportwagen met middenmotor.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE DAWN BLACK BADGE IS VOOR DE JONKIES

Die motor zal dan de V16 zijn, waar Godsil aan werkt. De krachtbron is 13 liter groot (verbruik?), moet een vermogen van 1000 pk krijgen en zou op aardgas kunnen lopen. Godsil heeft bovendien een wonderlijk idee. Als eigenaren van een Manhattan V16 een pomp bij hun huis installeren, kunnen ze het aardgas uit de leidingen zo in de tank van de auto pompen.

Rolls-Royce Sweptail is one-off van 11,5 miljoen euro

Reageer op artikel:
Godsil Manhattan V16: Amerikaanse Rolls-Royce op aardgas
Sluiten