Autovisie
Autovisie Nieuws 6 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Woedende GM Korea-medewerkers vernielen kantoor

Medewerkers van GM Korea hebben flink huisgehouden. Ze richtten uit woede over ingetrokken bonussen vernielingen aan in het kantoor van hun baas. Het rommelt al maanden bij de Zuid-Koreaanse tak van General Motors, dat gebukt gaat onder zware verliezen.

https://www.youtube.com/watch?v=44mZqZeTJEw

De Amerikaanse autofabrikant wil zijn verliesgevende divisie herstructureren, maar de Koreaanse vakbonden liggen dwars. GM heeft eerder gedreigd om zich helemaal uit Zuid-Korea terug te trekken en liet vorige maand weten faillissement aan te vragen als de werknemers, de bonden en de Koreaanse overheid niet meewerken aan een reddingsplan. Het bedrijf hoopt dat zijn schuldeisers akkoord gaan met het omruilen van 2,7 miljard euro aan schulden voor aandelen. Daarbij wil het 2,8 miljard euro in GM Korea steken.

Aangifte gedaan

GM’s relatie met de vakbonden heeft deze week echter nog meer klappen opgelopen. Op een video is te zien dat meerdere vakbondslieden het kantoor van een topmanager binnendringen en daar meubels vernielen. Ze zijn boos omdat hun bonussen zijn ingetrokken wegens geldgebrek bij GM Korea. De autobouwer bevestigt dat er een “geweldadig incident” is geweest, waarbij “veel schade is aangericht aan de bezittingen van het bedrijf”. GM heeft de daders aangegeven bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.