Eerste glimp van volgende Subaru Impreza

Na drie voorzetjes in de vorm van studiemodellen die de basis vormen voor de compleet nieuwe Impreza-familie, is nu het moment aangebroken dat Subaru de definitieve auto gaat tonen. De Japanse autobouwer heeft daarvoor de autoshow in New York (25 maart – 3 april) uitgekozen, die over twee weken zijn deuren opent.

Subaru Impreza

Het blijft nog even een verrassing hoe de Impreza eruit komt te zien, want de Japanse fotograaf heeft alleen een stukje van het front op de gevoelige plaat vastgelegd. De  eerste prototypes zagen er veelbelovend uit, maar bij Subaru is het altijd afwachten wat ervan overblijft.

“De Impreza verschijnt in 2018 in de Nederlandse showrooms”

Het is niet verwonderlijk dat Subaru een Amerikaanse autoshow kiest voor de internationale onthulling van zijn nieuwe Impreza. De auto zal voor het eerst in zijn carrière ook in de Verenigde Staten van de band rollen. Maar de Impreza is ook voor de gehele Subaru-organisatie een belangrijk model. De nieuwste editie is het eerste model van het merk dat op een nieuwe modulaire bodemsectie wordt gebouwd. Dat flexibele platform is lichter en stijver dan eerdere platforms en kent een lager zwaartepunt. Op dezelfde technische basis zullen alle toekomstige Subau’s worden ontwikkeld, niet alleen de Impreza, ook de zevenpersoons opvolger van de Tribeca.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG – VIERWIELAANGEDREVEN DRIFTEN IN EEN SUBARU WRX STI

De Impreza – die natuurlijk weer vierwielaandrijving krijgt – gaat later dit jaar op de Japanse en Amerikaanse markt in de verkoop en verschijnt in 2018 in de Nederlandse showrooms. De auto komt er als vijfdeurs hatchback en als sedan. Een opgehoogde versie draagt de naam XV. Naast met benzine- en dieselmotoren zal de Impreza op termijn ook als hybrid worden uitgebracht.

Subaru Impreza 5-door Concept

Subaru Impreza Concept

Subaru Impreza Sedan Concept

Subaru Impreza Concept

Subaru XV Concept

Subaru XV Concept