Autovisie
Autovisie Nieuws 11 sep 2018

Giles Taylor aangesteld als nieuwe designbaas FAW

Voormalig Rolls-Royce-designbaas Giles Taylor is vertrokken bij de Britse prestigebouwer voor een topfunctie bij FAW Group China. Giles Taylor is aangesteld als de nieuwe Vice President of Design bij FAW Group China en vervult bij deze onderneming tevens een rol als Chief Creative Officer.

Hongqi

Taylor wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de Chinese automerken Haima, Junpai en Hongqi die onder de paraplu van FAW Group China vallen. Hongqi is in China een luxueus merk. Sommige modellen van het merk – waaronder de verdacht veel op de Phantom lijkende Hongqi V12 – kosten omgerekend 500.000 euro. Vooral in dit segment weet Taylor waar kopers op letten en kan hij zijn expertise opgedaan bij Rolls-Royce goed gebruiken. Taylor wordt werkzaam vanuit München (Duitsland) waar hij de leiding krijgt over het FAW Advanced Design Center.

Begonnen bij Jaguar

Taylor studeerde in 1992 af aan het welbekende Royal College of Art in Londen. Hij was maar liefst 13 jaar werkzaam bij Jaguar, onder meer als Chief Designer van de huidige XJ. Ook tekende hij het ontwerp van de XK die in 2005 op de markt kwam.

Sinds 2011 bij Rolls-Royce

In 2011 begon Taylor bij Rolls-Royce waar hij in 2012 werd aangesteld als Director of Design. Onder zijn supervisie bracht Rolls-Royce de Dawn, Phantom 8 en de recent geïntroduceerde Cullinan uit. Ook tekende hij de Rolls-Royce 103ex concept die in 2016 werd gepresenteerd.

Reageer op artikel:
Giles Taylor aangesteld als nieuwe designbaas FAW
Sluiten