Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 mrt 2016

Gespot: Aston Martin Vantage GT12, een van de zes

Kijk eens wat we hier hebben, de Aston Martin Vantage GT12. Super exclusief, al zou de koper van dit exemplaar mogelijk wat spijt van zijn aankleding kunnen hebben. Deze auto is namelijk niet zo uniek als dat hij eruitziet.

Aston Martin Vantage GT12

 Gulf-trim

Tsja, dan denk je een exclusief verzamelaarsobject te kopen, zijn er nóg vijf anderen die voor exact dezelfde kleurstelling kiezen. De Gulf-trim met zijn befaamde lichtblauwe en oranje kleurstelling is razendpopulair op de Vantage GT12. Tenminste, zes stuks op een oplage van 100 eenheden is veel. De vraag is alleen waar alle zes de exemplaren in Gulf-aankleding worden geleverd. Het zou zomaar kunnen dat ze keurig over Europa worden verdeeld. Dit exemplaar vertoeft in Groot-Brittannië. Hij werd door Autovisie-lezer Mickey Kleijwegt in Londen gespot.

“Wie er een wilde hebben, diende sowieso heel snel te reageren”

Aston Martin heeft de eerste exemplaren van de Vantage GT12 al uitgeleverd. De laatste sportcoupés staan inmiddels op de band. Voor de Nederlandse markt waren in eerste instantie drie stuks gereserveerd, maar volgens de laatste cijfers komen er daar twee bij. Wie er een wilde hebben, diende sowieso heel snel te reageren. Direct na de publieksonthulling op de Autosalon van Genève 2015 was de complete oplage reeds vergeven. En dat ondanks zijn – Nederlandse – prijs van € 413.000,-. Overigens zou de prijs nu al fors hoger liggen…

Vantage GT3

De Vantage GT12 werd als Vantage GT3 op de Geneefse autotentoonstelling aangekondigd, maar Porsche, dat getrouwd is met de naam GT3, kwam direct in verzet. Het bibberende Aston Martin ging direct overstag en wijzigde direct de naamgeving. De sportwagen zelf bleef onveranderd. De GT12 is een geïnspireerd op de GT3-racer van het merk, voorzien van een dik aangezette carrosserie, enorme achtervleugel en koolstofvezel delen als voorschermen en motorkap. Voor deze speciale gelegenheid perst de V12-motor uit de Vantage S er in de GT12 precies 600 pk uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.