Gepeperd prijskaartje voor Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin gaat de 99 stuks van de Vanquish Zagato voor een forse prijs aanbieden. De basisprijs van de gelimiteerde sportcoupé bedraagt naar verluidt 560.000 euro en dat is ruim 2,5 keer zoveel als de reguliere Vanquish kost. Let wel, de genoemde prijzen zijn exclusief belastingen.

Vanquish Zagato_03Inclusief BTW en BPM kost de Vanquish Zagato ongeveer 775.000 euro. Of vadertje staat de dikke 200.000 euro aan BTW en BPM mag ontvangen op de twee in Nederland verkochte exemplaren van de Aston Martin Vanquish Zagato, is niet bekend, maar de kans is uiterst klein dat beide op Nederlandse platen komen te staan.

Concours

Aston Martin start later dit jaar met de bouw van de Vanquish Zagato. De sportcoupé werd als concept tijdens het prestigieuze Concorso d’Eleganze Villa d’Este aan het Comomeer gepresenteerd. Het merk had toen al enkele gefortuneerde klanten benaderd voor de aanschaf van de gelimiteerde Vanquish Zagato. De handtekeningen van de Nederlandse kopers lagen op dat moment al op de burelen op het Engelse hoofdkantoor.

Double Bubble

Voor Aston Martin en Zagato is de Vanquish het vijfde project. De DB4 GT Zagato, V8 Zagato, AR1 en V12 Zagato gingen het topmodel voor. Kenmerkend voor de tot bijna 600 pk opgevoerde Zagato-special zijn de sterk aflopende daklijn met zijn zogeheten double bubble-dak, de enkele achterlichtunits en de Z-structuur in de grille.