Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

General Motors verplaatst onthulling elektrische Hummer

General Motors verraste recent met de aankondiging van de elektrische Hummer, en alle prestaties die bij dat model horen. Het zou de auto aankomende maand laten zien, maar dat evenement is uitgesteld.

1000 pk, 1500 Nm en in drie tellen vanuit stilstand naar 100 km/h: zomaar even een aantal cijfers die General Motors begin dit jaar met de wereld deelde. Toen kondigde het de volledig elektrische Hummer aan, de Hummer EV.

Elektrische pick-ups

De Amerikaanse autobouwer was van plan om de kolossale EV op 20 mei te onthullen. Dan zou het ook meer details over de auto, die helemaal in de trend van elektrische pick-ups en terreinwagens past, vrijgeven. Door het coronavirus gaat dat echter niet door.

Een nieuwe datum voor de onthulling is nog niet bevestigd. Desalniettemin geeft General Motors aan dat het nog steeds ‘op schema’ ligt om de auto in de herfst van volgend jaar (2021) op de markt te brengen. “We helpen op dit moment mee om het coronavirus te bestrijden, maar de plannen voor de productie van de eerste elektrische Hummer blijven gewoon staan.”

Meerdere varianten

Het lijkt erop dat we het de komende tijd dus moeten doen met de enkele afbeelding van de Hummer EV die General Motors de wereld in slingerde. Daarop zien we een redelijk herkenbare Hummer-grille, met een rood GM-logo op de bumper. Wel heeft het merk al bevestigd dat er meerdere varianten van de Hummer verschijnen.

“Er zullen versies komen met een enkele motor, twee motoren en drie motoren. Die hebben een eigen bereik, eigen prestaties en een eigen prijs. Zo komen we de vraag van klanten tegemoet”, aldus Mark Reus, president van GM, tijdens een presentatie in februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
General Motors verplaatst onthulling elektrische Hummer
Sluiten