Autovisie
Autovisie Nieuws 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

General Motors laat autonome Chevrolet Bolt vrij in Michigan

Nog geen week na de wetswijziging in Michigan, kondigt General Motors aan dat het gaat testen met een autonoom rijdende versie van de Chevrolet Bolt.

Downtown Detroit

De autonoom rijdende Chevrolet Bolts gaan in eerste instantie in de buurt van GM’s grote testbaan in Warren, Michigan rijden. Toch moeten ze een paar maanden later ook te zien zijn in het stadscentrum van Detroit, want ook daar mogen de zelfstandig sturende auto’s komen. De nieuwe wet die afgelopen week werd aangenomen in Michigan, maakt het voor fabrikanten namelijk heel gemakkelijk om uitgebreid te testen met autonoom rijdende auto’s op de openbare weg. De auto is uitgerust met LIDAR (Light Detection and Ranging), zodat hij afstanden in kan schatten. Ook heeft hij extra sensoren en camera’s, die hem autonoom door het verkeer moeten loodsen. GM zorgt er wel voor dat er altijd een bestuurder aanwezig is in de auto, zodat hij in kan grijpen wanneer dat nodig is.

Maven

General Motors werkt hard aan meerdere toepassingen voor de Chevrolet Bolt. In de toekomst wil de fabrikant namelijk ook gaan concurreren met diensten als Lyft en Uber. In het begin is daar nog een bestuurder voor nodig, maar over enkele jaren moet je ook een autonoom rijdende – liefst elektrische – auto kunnen bestellen met Maven, GM’s dienst om auto’s te delen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.