Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 jul 2019

Gelekt: dit is de nieuwe BMW X6

De afgelopen weken hebben we al een flinke lading nieuwe modellen van BMW voorbij zien komen. En het lijkt er niet op dat het merk voorlopig stilzit, want de vernieuwde BMW X6 staat achter gesloten deuren te trappelen om zichzelf te tonen. Maar voordat het zover is lekte de beelden natuurlijk al het internet op.

BMW X6

De BMW X6 is nog altijd een beetje een vreemde auto in het aanbod van BMW. Een grote, zware kolos met een sportieve coupé-lijn. Maar hij valt in de smaak bij het publiek (dat vermoedelijk graag opvalt tijdens het rijden). Daarom vond de Münchense autobouwer het tijd om de X6 een update te geven. Niet dat wij dat al mochten weten, want de foto’s die u hier ziet zijn ruim voor de lancering van de auto het internet op gelekt.

Nieren

Op deze afbeeldingen zien we dat de BMW X6 een nog iets agressievere voorkant heeft meegekregen. Dit heeft ook iets te maken met het M-pakket dat op dit model is geschroefd. Ook valt gelijk de grotere grille op. Deze is lang niet zo uit proportie als bijvoorbeeld op de 7 Serie. En dat terwijl BMW aangaf: hoe groter de auto, hoe groter de grille. Maar laten we daar niet over klagen, want dit formaat nieren past perfect tussen de koplampen.

BMW X6

Grotere veranderingen zijn er doorgevoerd aan de achterkant van de kolos. Daar is duidelijk gekeken naar de kleinere broer, de BMW X4 en de nieuwe 8 Serie. De lange smalle achterlichten komen zo te zien zeer overeen met die van de nieuwe 8 van het merk. Voor de rest lijkt het voornamelijk een X4, maar dan groter.

Logisch

Helaas zijn er geen afbeeldingen van het interieur uitgelekt. Maar hier verwachten we eigenlijk geen grote verrassingen. Het is goed mogelijk dat deze grotendeels uit de X5 wordt overgeheveld. Vanzelfsprekend is er ook nog niets bekend over de motorisering van de nieuwe BMW X6, maar wederom zou het logisch zijn als deze hetzelfde is als die van de X5. Dat zou inhouden dat de twin-turbo 4.4-liter V8 ook zijn opwachting maakt in de dikste versie van de BMW X6. Hoeveel pk BMW voor dit model uit het blok haalt weten we nog niet, maar we gokken op een cijfertje ergens rond of hoger dan 530.

Wanneer we meer informatie en meer beeld van de X6 kunnen verwachten is niet duidelijk. Het lijkt erop dat we de SUV ergens volgend jaar op de markt kunnen verwachten. Een mogelijke lancering zou dan kunnen plaatsvinden ergens later dit jaar. Mogelijk is dit tijdens de IAA in Frankfurt in september. Natuurlijk houden we u op de hoogte.

BMW X6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.