Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is BMW niet gelukt om de M4 CSL geheim te houden

De BMW M4 CSL is geen geheim meer. Dat had-ie echter nog wel moeten zijn. Het is de Beierse autobouwer niet gelukt de extreme sportcoupé onder het digitale doek te houden. De auto is gelekt.

En dus kunnen we ons al voorbereiden op dat wat BMW binnenkort zelf aan ons presenteert. Op het BMW-forum Bimmerpost staat een aantal afbeeldingen met daarop de M4 CSL. Daarmee kunnen we alvast zien wat de meest extreme M4 ons zal brengen.

BMW laat geteasede M4 CSL verdwijnen

Ducktail

Specificaties hebben we nog niet, maar door de toevoeging van de letters CSL weten we dat deze M4 vooral lichter is dan de reguliere versie. Die toevoeging staat immers voor Coupe Sport Leichtbau. Net zoals de vorige illustere BMW M3 CLS heeft deze M4 CSL een dak dat is vervaardigd van koolstofvezel. Fraai is de gele dagrijverlichting (net als bij de M5 CS) en de subtiele ducktail, die doet denken aan die geweldige E46 M3 CSL.

BMW M4 CSL

Koolstofvezel zien we ook terug op de splitter, side skirts en diffuser. Ook het interieur zit vol met koolstofvezel. Op de middentunnel zien we een CSL-logo, het stuur zit vol met alcantara. Fraai: de achterbank is verwijderd uit de M4. Uiteraard om gewicht te besparen, maar je kunt er daardoor straks ook gemakkelijk je racehelm kwijt. Er zit namelijk een net waar je je helm onder kunt doen. Uiteraard heeft de M4 CSL indrukwekkende kuipstoelen, die waarschijnlijk iets lichter zijn dan de exemplaren die we in de reguliere M4 vinden. Op de plek waar normaliter de M4-badge zit, vinden we een CSL-logo.

Motor BMW M4 CSL

In de neus van de M4 CSL ligt naar alle verwachting dezelfde zes-in-lijn-motor als in de standaard M3 en M4. Die levert in Competition-specificatie 510 pk, hier mogelijk iets meer. Uniek voor deze nieuwe variant is de extra verstevigingen in de motorruimte die voor nog meer torsiestijfheid moeten zorgen.

Nu is het enkel nog wachten op de definitieve specificaties van de BMW M4 CSL. Die verwachten we spoedig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.