De Ford Edge was al een stoer ding en is dat nu nog steeds. Hij onderging recent een facelift in de Verenigde Staten en komt nu in die vorm ook naar Europa.

Ford Edge


Qua uiterlijk zijn de wijzigingen vrij goed zichtbaar. Eigenlijk is het hele front gewijzigd, met een andere grille, motorkap, bumperpartij en nieuwe led-koplampen. Aan de achterzijde valt de zwarte strook tussen de lichtunits op. Die vervangt de doorlopende lichtbalk van het vorige model.

Twee turbodiesels

De Edge komt later dit jaar op de markt en is dan leverbaar met een 190 of 238 pk leverende 2,0 liter turbodiesel. Die laatste is gekoppeld aan een achttraps automaat, die eerste hoort standaard bij een handgeschakelde zesbak.

Digitale instrumenten

Het grote nieuws in het interieur is dat het instrumentenpaneel nu digitaal is. Verder krijgt het infotainmentsysteem een update en zijn er weer meer elektronische rijassistenten leverbaar.

Ford Edge ST-Line

De auto op de foto's is een Ford Edge ST-Line, die sportief is aangekleed met onder meer twee verchroomde uitlaten, grote 20 inch lichtmetalen wielen en een zwarte grille. Later komt er ook een luxe Vignale-uitvoering.

 

ford_edge_st-line_80
Ford Edge
ford_edge_st-line_42
Ford Edge
ford_edge_st-line_96
Ford Edge
ford_edge_st-line_32
Ford Edge
ford_edge_st-line_28
Ford Edge
ford_edge_st-line_13
Ford Edge
ford_edge_st-line_8
Ford Edge
ford_edge_st-line_6
Ford Edge
ford_edge_st-line_2
Ford Edge