Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Geen toekomst voor Peugeot 3008 GTi, focus op GT

Met de 3008 gooit Peugeot het over een compleet andere boeg. Waar de huidige Peugeot 3008 een crossover is, daar wordt de opvolger een heuse SUV. Maar ondanks dat de volgende editie er een stuk sportiever uitziet, hoef je niet te rekenen op een echt sportieve 3008 GTi.

Peugeot 3008 -2- Autovisie.nl

GTi-uitmonstering

De autobouwer kiest voor de milde sportieve vorm. Dat betekent dat er wel een GT-versie komt, maar geen GTi-uitmonstering. Ofwel, wel de looks, geen extreme prestaties. De GTi-aanpak past niet bij het SUV-concept, zo geeft de autobouwer aan Autorai.nl aan. Het GT-concept daarentegen wel. Die GT beschikt dan over de sterkste motoren die Peugeot voor de reguliere modellen beschikbaar heeft. Zo komt de GT met een 2,0 liter dieselmotor met 180 pk en een 1,6 liter benzinemotor met turbo en 205 pk.

LEES OOK: PEUGEOT 3008: ZELFDE NAAM, RADICAAL ANDERS

Verkoop

Peugeot denkt dat de GT-versie van de 3008 net zo goed zal verkopen als de GT-uitvoering van de 308. Ongeveer 15% van de 308-verkoop is een GT, zegt het merk. De normale Peugeot 3008 maakt zijn beursdebuut op de Autosalon van Parijs in oktober. Kort daarna zal hij op de markt komen. Een GT volgt – net als bij de 308 – een paar maanden later.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.