Autovisie
Autovisie Nieuws 22 sep 2016

Tesla-update beschermt je kind of hond beter

Tesla heeft een nieuwe Autopilot 8.0-update uitgerold voor de Model S en Model X. Een van de nieuwe features beschermt inzittenden altijd tegen hitte.

tesla_model_x_p90d

Tesla-update

Elon Musk, de CEO van Tesla, liet via Twitter weten dat ‘V8.0′ sinds afgelopen nacht wordt gedownload door auto’s van het merk. Zijn naar eigen zeggen favoriete feature beschermt kinderen en honden, bijvoorbeeld wanneer ze moeten wachten in een geparkeerde Tesla.

De temperatuur wordt automatisch onder de veertig graden celcius gehouden, door de ventilatie en airco op het juiste moment in te schakelen. Dat kost natuurlijk wel energie, maar Musk stelt dat deze feature op een volle accu een jaar lang zou kunnen werken.

Ook gaf de topman aan dat de volgende update (8.1) de gebruiker minimum- en maximumtemperaturen laat instellen.

Tesla Model S Autopilot

Radar

Ook op andere fronten zorgt versie 8.0 voor diverse verbeteringen, vooral aan de veelbesproken Autopilot-functie, waardoor de Tesla’s zichzelf kunnen besturen.

Zo kunnen de sensoren van de auto nu beter metalen objecten herkennen. Borden en bruggen worden ook beter geregistreerd. Ook kan de radar nu verder kijken dan alleen naar het voertuig voor de Tesla van de bestuurder. Volgens het Amerikaanse merk kan een auto zo op elk moment op de juiste manier remmen, ‘zelfs wanneer er plots een UFO landt op een mistige snelweg.’

LEES OOK: AUTOPILOT-LEVERANCIER TREKT HANDEN AF VAN TESLA

Sturen

Verder is de Autosteer-functie verbeterd. Dit systeem schakelt zichzelf nu uit als de bestuurder zijn handen te lang van het stuur houdt en diverse waarschuwingssignalen negeert. Anderzijds wordt Autosteer juist geactiveerd wanneer de auto zeker weet dat daarmee een botsing vermeden kan worden.

Daarnaast kunnen de Model S en Model X dankzij deze update autonoom snelwegafritten nemen in de VS, en halen de auto’s minder snel rechts in op Europese wegen. Op de website van het merk zijn alle verbeteringen die onderdeel uitmaken van V8.0 na te lezen.