Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Geen droomdebuut voor Ford GT in WEC

Ford keert dit jaar terug op Le Mans na tientallen jaren van afwezigheid. De Ford GT moet het net als in de jaren 60 op gaan nemen tegen de Ferrari’s. In de eerste race van het World Endurance Championship 2016, moesten de auto’s het echter afleggen.

Ford GT WEC -2-Autovisie.nl

Vierde en vijfde

De Ford GT’s eindigden als vierde en vijfde tijdens de eerste race van het WEC-seizoen, de ‘6 Hours of Silverstone’. Ford strijdt niet mee in de LMP1-topklasse, maar strijdt in de GTE Pro-klasse tegen de Ferrari 488 GTE, Aston Martin Vantage V8 en Porsche 911 RSR. In de eerste race bleken de Ferrari’s te snel. Ford heeft nog één race om zich voor te bereiden op de 24 Uren van Le Mans, want op 7 mei starten de auto’s in de 6 Uren van Spa-Francorchamps.

LMP1

In de topklasse ging Porsche er met de winst vandoor, maar niet in de race. Audi won de race namelijk, maar werd na de wedstrijd gediskwalificeerd vanwege een te dik ‘Skid Block’ aan de voorkant van de auto. De enige overgebleven Porsche in de race van Romain Dumas, Marc Lieb en Neel Jani eindigde daarmee op de eerste plek. Ook de Toyota TS050 van Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi schoof een plaats omhoog en werd tweede. De derde plek ging naar Rebellion Racing.

Pech

De topteams in LMP1 hadden allemaal de nodige problemen: de Audi van Lucas di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis had problemen met het hybridesysteem en viel in ronde 69 uit en een lekke band zorgde voor grote schade aan de carrosserie van de Toyota TS050 Hybrid van Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, waardoor de auto in die ronde uit moest vallen. Toch had Porsche een groter probleem, toen Brendon Hartley een flinke crash maakte. Vorig jaar werd Hartley nog kampioen, samen met Timo Bernhard en oud-F1-coureur Mark Webber.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.