Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Geef je RS3 de ABT-behandeling voor nog meer vermogen

ABT kan van jouw Audi RS3 een nog groter race- en feestbeest maken. Zij installeert op verzoek de ‘ABT Engine Control’ om de ‘hot hatch’ van nog meer vermogen te voorzien.

Upgrade

De RS3 had met zijn roemrijke vijfcilinder, ongekende tractie en sterke merkimago al een aardige achterban in huis, maar het werd niet als een echte stuurmansauto gezien. Daar moest met de derde generatie echter verandering in komen. In Autovisie 5 kun je lezen of dit daadwerkelijk gelukt is.

De nieuwste RS3 verschilt op papier in ieder geval niet bijzonder veel van zijn voorganger. Wat betreft de 2,5-liter vijfcilinder turbomotor is er met zijn 400 pk zelfs helemaal geen onderscheid te ontdekken. Een kleine toename van 20 Nm is ook amper een baanbrekende verbetering te noemen.

Verbrandingsmotor

Iets wat in ieder geval de cijfers op papier een boost kan geven is de upgrade die je bij ABT kan aanvragen. Voor wie 400 pk niet genoeg is, kan de ‘ABT Power Performance Upgrade’ aanvragen. Wanneer je hier gebruik van maakt, wordt de ‘ABT Engine Control’ (AEC) in je bolide geïnstalleerd. Deze zorgt voor fors meer paardenkrachten, 60 pk extra om precies te zijn. Daardoor ligt de bekende sprinttijd 0-100 km/h ook lager. Dat zou dan in 3,6 seconden moeten kunnen, liefst 0,2 seconden sneller dan in het standaardmodel. ABT biedt ook de mogelijkheid om de topsnelheid te verhogen. Die wordt normaal gesproken elektronisch begrensd op 250 km/u.

Met een gerust hart

Bestuursvoorzitter, Hans-Jürgen Abt, laat weten dat je met een gerust hart een verzoek voor de installatie kan indienen. “De software is speciaal aangepast aan het voertuig, door ons ervaren team. Daarnaast is het getest op de weg én op de testbank wat ontelbaar veel manuren kostten. Een uitgebreid pakket van motorbeschermingsmaatregelen en garantie plus services garandeert rijplezier zonder zorgen.” Je hoeft je dus in ieder geval niet druk te maken zodra er iets fout gaat met de auto.

Audi RS3 met 500 pk bestaat dankzij ABT

Bovendien kun je ook de ‘ABT geïntegreerde ingangslichten’ aanschaffen. Daarmee wordt het logo van het bedrijf op de grond geprojecteerd, telkens als je de deur opent. Op die manier ben je ervan verzekerd dat ieder weet dat je een ABT installatie in je Audi hebt laten installeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.