Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2016

‘Gazoo wordt Toyota’s sportieve submerk’

Toyota komt met een performancelabel à la BMW M, Mercedes-AMG en Volvo Polestar. En dat sportieve submerk gaat mogelijk Gazoo heten, naar Toyota’s race-afdeling Gazoo Racing.

toyota_86_grmn_5

Dat zei althans Koei Saga, directeur van zowel Gazoo Racing als Toyota’s aandrijflijndivisie, tegen het Britse Autocar. Hij wil een duidelijkere relatie leggen tussen de racewagens en straatauto’s van Toyota en heeft de intentie om de aanwezigheid van Gazoo op de automarkt uit te breiden naar landen buiten Japan. In het thuisland van Toyota worden namelijk al modellen onder de Gazoo-paraplu verkocht, zoals de GT86 GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring).

LEES OOK: TOYOTA LAND SPEED CRUISER IS SNELSTE SUV TER WERELD

“In Europa is de uitdaging een stuk groter”, geeft Saga toe. “Er zijn daar meer concurrenten en we moeten ook kijken naar de kosten van sportieve modellen. Echter, ik werk er hard aan, zodat ook wij een merk kunnen als BMW M.” Naar verluidt is het eerste model dat hier onder het Gazoo-label op de markt komt een snellere versie van de Toyota Yaris. Of Gazoo Racing ook een rol heeft in de ontwikkeling van de nieuwe Supra (die samen met BMW wordt ontwikkeld) wil Saga niet zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.