Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

FV Frangivento Asfane DieciDieci is een 1.010 pk sterke Plug-In Hybrid supercar

Het Italiaanse FV Frangivento heeft lef als het aankomt op design. De Asfane DieciDieci is een nogal aparte verschijning, en ook de motortechnologie is niet standaard. Het is namelijk een 1.010 pk sterke Plug-In Hybrid.

FV Frangivento Asfane DieciDieci

De Turijnse autobouwer FV Frangivento laat zich vooral leiden door stijl, en dat is te zien ook met hun laatste model: de Asfane DieciDieci. De supercar heeft een unieke vorm die volledig uit aluminium is opgetrokken. En dat was ook precies wat het bedrijf beloofde. Alleen de velgen zijn dan wel weer redelijk standaard. Die zijn simpelweg afkomstig uit de collectie van velgenbouwer OZ.

Plug-in hybrid

Gelukkig is de DieciDieci even apart onderhuids als bovenhuids. We hebben het hier namelijk over een plug-in hybrid met een gecombineerd vermogen van 1.010 pk. Dat zijn is 10 pk meer dan de hybride Ferrari SF90 Stradale. FV Frangivento vertelt zelf niet heel veel over de motorisering, maar gelukkig zijn er andere bronnen die er meer over weten. De auto wordt aangedreven door een 5,4 liter V10 die goed is voor 860 pk. Al het vermogen van dit blok gaat naar de achterwielen. Naast de benzinemotor heeft de auto ook nog eens twee elektromotoren. Elk voorziet één voorwiel van aandrijving. Deze zijn samen goed voor de resterende 150 pk.

FV Frangivento Asfane DieciDieci

Het doel van FV Frangivento is om de Italiaanse equivalent van Koenigsegg te worden. Met de DieciDieci laten ze zien dat ze nog mijlenver van dit doel verwijderd zijn. Ook op financieel gebied halen ze het nog niet bij de Zweden. De autobouwer moet namelijk eerst deze auto verkopen om het volgende project überhaupt te kunnen financieren. De Italianen vragen wel Koenigsegg-achtige prijzen voor de supercar. Hij moet namelijk tussen de 1 en 1,5 miloen euro opleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.