Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Frits Kroymans na elf jaar weer eigenaar Ferrari-dealer Kroymans

Elf jaar nadat vrienden het Hilversumse dealerbedrijf Kroymans met prestigieuze merken Aston Martin en Ferrari van de ondergang hadden gered, is Frits Kroymans weer volledig eigenaar van het bekende autobedrijf. Dat schrijft Quotenet op basis van eigen onderzoek.

De nu 80-jarige Kroymans was eigenaar van het dealerbedrijf met de merken Aston Martin, Ferrari, Jaguar en Maserati, toen de ondernemer in 2009 in zwaar weer terecht kwam en failliet ging. Het Hilversumse bedrijf werd door vier vrienden van Frits Kroymans van de ondergang gered en ging onder de bestaande bedrijfsnaam verder. Ferrari, Jaguar en Aston Martin verlengden de dealercontracten, Maserati daarentegen stopte de samenwerking.

Teruggekocht

Na de ineenstorting van het auto-imperium bleef Frits Kroymans altijd een veel geziene gast bij het autobedrijf. Het zakenmagazine Quote geeft nu aan dat Kroymans meer dan een gast is. “Uit de statuten van een vorige week opgerichte holding-bv (Kroymans Holding BV) blijkt dat Kroymans de Ferrari-dealer heeft teruggekocht”, aldus het magazine, dat van de ondernemer geen officieel commentaar op hun onderzoeksresultaten kreeg.

Aston Martin Vantage

Sinds 1972 Ferrari-dealer

Het autobedrijf in Hilversum bestaat al enkele decennia. De basis werd gelegd door de vader van Frits, die Adler, Morris en Jaguar vertegenwoordigde. Pas toen Frits het bedrijf in handen kreeg, werd Ferrari verworven. Dat was in 1972. Eerst kreeg het bedrijf zijn auto’s via de Belgische Ferrari-vertegenwoordiger, die de importrechten voor de Benelux had. Later werd Kroymans officieel importeur, wat weer later werd omgezet in een dealerschap. In de jaren negentig verkreeg het bedrijf Aston Martin, kort nadat het enkele jaren importeur van Lotus was. Na de reddingsactie in 2009 kwam Fisker erbij, wat na het faillissement van de autobouwer weer verdween. Door een reorganisatie binnen Jaguar Land Rover raakte de onderneming Jaguar kwijt, maar de nieuwe vertegenwoordiger in Hilversum werd enkele jaren later ingelijfd. Kroymans voert nu de dealerschappen van Ferrari, Karma, Jaguar, Land Rover en Aston Martin.

(Foto Frits Kroymans: Arno Lingerak)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.