Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2016

Franse autoriteiten vallen kantoren PSA Group binnen

De Franse autoriteiten hebben invallen gedaan bij PSA Group (Peugeot, Citroën en DS) in Parijs. De acties horen bij een overheidsonderzoek naar afwijkingen in emissietesten.

De autoriteiten stormden op donderdag PSA-faciliteitenin Saint-Ouen, Velizy, La Garenne-Colombes, Carrieres-sous-Poissy en Montbeliard binnen. Ze zouden onregelmatigheden hebben ontdekt in de NOx-uitstootcijfers van drie dieselmodellen van PSA.

“Een commissie zal op 28 april twee topmannen van PSA ondervragen”

Volgens het Franse autoconcern was de inval een complete verrassing. In een verklaring liet het weten: “PSA Group bevestigt dat zijn voertuigen voldoen aan alle emissie-eisen in de landen waarin ze verkocht worden. PSA Group zal volledig meewerken aan een onderzoek.”

Vorig jaar september zijn de autoriteiten begonnen met een onderzoek naar Volkswagen, maar sindsdien is dat uitgebreid naar andere merken. In maart was er nog geen bewijs van fraude gevonden, maar hoe het onderzoek er nu voor staat, is onbekend.

LEES OOK: DOSSIER VOLKSWAGEN – ALLES OVER DIESELGATE

Volgens het Ministerie van Milieu worden tests uitgevoerd op honderd voertuigen. Een commissie zal op 28 april twee topmannen van PSA ondervragen: Gilles Le Borgne (hoofd research & development) en Christian Chapelle (verantwoordelijk voor de aandrijflijnen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.