Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 mei 2021

Frank Buma namens ANWB in jury Auto van het Jaar-verkiezing

Na zeven jaar draagt autojournalist Gert Wisse het Auto van het Jaar-stokje over aan Frank Buma. Niet alleen in Nederland had er een wisseling van de wacht in de jury plaats. In Luxemburg volgde Alain Rousseau Eric Netgen op.

De veertigjarige Buma begon zijn carrière bij automagazine Autovisie. Na enkele jaren maakte hij in 2008 de overstap naar de ANWB, waar hij als autospecialist aan de slag ging. Samen met Gert Wisse vormt Buma een team en verzorgen zij voor de ANWB artikelen en video’s. Door de wissel is de ANWB voor de vijfde maal door een van zijn redacteuren in de jury van de belangrijkste autoverkiezing ter wereld vertegenwoordigd. In totaal telt de Auto van het Jaar-wedstrijd uit 59 autojournalisten uit 22 Europese landen.

Alain en Frank
Alain en Frank

Nederlandse afvaardiging

Namens Nederland zitten Jaco Bijlsma (Autovisie) en Peter Hilhorst (De Telegraaf) in de jury. Omdat Autovisie een van de organiserende titels achter deze verkiezing is, zit Bijlsma ook in het jury- en organisatie comité. De verkiezing die in 1964 begon als initiatief van de eerste Autovisie hoofdredacteur, Fred van der Vlugt, is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijs in de automotive wereld.

In Luxemburg stapt Alain Rousseau in de jury. Het CV van de 53-jarige vervanger van Eric Netgen vermeldt onder andere de ‘Luxemburger Wort’, het magazine ‘Auto Touring’ van de Luxembourg Automobile Club, ‘Auto Magazin’ wat de TV-show van RTL Télé Luxembourg en het magazine #WAM (We Are Mobility) Luxembourg van Luxemburger Wort. Alain is het enige Auto van het Jaar-jurylid in Luxemburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frank Buma namens ANWB in jury Auto van het Jaar-verkiezing
Sluiten