Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 8 apr 2016

Weekendtip: Techno Classica 2016

De klassiekergekte is echt nog niet voorbij constateerden we in Essen, waar Jaco Bijlsma als jurylid eerste rang zat en het aanbod mocht keuren. Kijk mee!  

Techno Classica 2016

Werelds grootste klassiekerbeurs Techno Classica in Essen beleeft dit weekend haar hoogtepunt. De twintig hallen van het beursgebouw barsten uit hun voegen door de 1250 exposanten die de enorme oppervlakte tot de laatste centimeter bezet hebben. Ruim 3000 klassiekers, van youngtimers tot de allereerste pioniers automobielen van rond 1900 zijn er nog te zien dit weekeinde.

Supersterren

Porsche en Mercedes-Benz domineren als nooit tevoren het toneel nu deze Duitse klassiekers maximaal profiteren van de beleggingsbehoefte. De 911 noem je nooit meer exclusief, het is de absolute volks(sport)auto en supersterren als de Flügeltür zijn er zoveel dat het lijkt alsof ze er nieuw gemaakt worden. De prijzen zijn net als gemiddelde kwaliteit erg hoog. Ook op de vier binnenplaatsen is geen goedkope klassieker te vinden. Je ziet er ook veel grote Nederlandse klassiekerspecialisten, want Essen is wat Genève is voor de hedendaagse automobiele wereld, het trefpunt.

Best of Show

Het was geen makkelijk taak voor de jury van het Concours ‘d Elégance, waarin hoofdredacteur Jaco Bijlsma als jurylid de auto’s voor de Media Awards mocht selecteren. De Best of Show gesponsord door Vredestein werd uiteindelijk een adembenemende Ferrari 250 GT Berlinetta.

Best Of Show Techno Classica 2016

Al met al genoeg fraais om dit weekend zelf te bekijken tijdens Techno Classica 2016 in Essen. Het evenement duurt nog tot en met zondag 10 april, voor meer info check: www.siha.de

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weekendtip: Techno Classica 2016
Sluiten