Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-seizoen begonnen; dit is de planning voor het weekend

Bijna vier maanden later dan de bedoeling was, is het Formule 1-seizoen dan eindelijk begonnen. De coureurs van McLaren reden om 11 uur als eerste het circuit van Spielberg op, voor de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

Het seizoen zou half maart in Australië beginnen, maar vlak voor de eerste training in Melbourne werd de GP afgelast vanwege het coronavirus. Als gevolg van de coronacrisis zijn er nu voorlopig geen toeschouwers welkom in de Formule 1.

Formule 1 vier maanden vertraagd

De ene na de andere race moest vervolgens worden geschrapt of verplaatst. Zo gaat de Dutch Grand Prix in Zandvoort dit jaar niet door. De Formule 1-coureurs, onder wie Max Verstappen, moesten zich wekenlang tevreden stellen met virtuele races op de simulator.

Het seizoen begint nu in Oostenrijk op de Red Bull Ring. Publiek is daar niet welkom. Precies 18 weken na de laatste testdag in Barcelona, waar de teams zich voorbereidden op het seizoen, werden de motoren van de bolides weer gestart. Wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas stuurden een zwarte Mercedes de baan op. De Duitse renstal heeft de kleurstelling van de auto’s aangepast als steunbetuiging aan de strijd tegen racisme en discriminatie.

F1 2020 Oostenrijk
Klik voor een grotere versie. (Afbeelding: ANP)

De planning voor het weekend

  • Vrijdag om 11.00 uur startte de eerste vrije training. De coureurs kregen daarin 1,5 uur de tijd om weer te wennen aan hun auto’s. Om 15.00 uur begint de tweede sessie.
  • Zaterdag is de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie voor de race van zondag. Dan springen om 15.10 uur alsnog de lichten op groen voor de eerste race van het seizoen 2020, dat eigenlijk in maart al had moeten beginnen in Australië. Vlak voor de eerste training werd de GP in Melbourne echter afgelast vanwege het coronavirus.
  • Zondag is een volle dag. Om 13:20 start de presentatie van de teams. Daarna zal de eerste grand prix om 15:10 verreden worden.

En verder…

Op de aangepaste kalender voor dit jaar staan vooralsnog acht grands prix, maar het is de bedoeling dat daar nog heel wat races bij komen.

Datum Land Circuit
5 jul Oostenrijk Red Bull Ring
12 jul Oostenrijk Red Bull Ring
19 jul Hongarije Hungaroring
2 aug Groot-Brittannië Silverstone
9 aug Groot-Brittannië Silverstone
16 aug Spanje Circuit de Catalunya
30 aug België Spa-Francorchamps
6 sep Italië Monza

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.