Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Formule 1: roze ‘gekopieerde Mercedes’ houdt gemoederen bezig

Het Formule 1-team van Renault heeft een officieel protest ingediend tegen concurrent Racing Point. Het team van coureurs Daniel Ricciardo en Esteban Ocon wil weten of de opvallende roze wagens van Racing Point wel aan alle reglementen voldoen. Er zou iets te veel zijn afgekeken van Mercedes.

“We bevestigen dat Renault een verzoek heeft ingediend bij de stewards van de wedstrijd voor duidelijkheid over de geldigheid van de Racing Point RP20”, meldt de ploeg via Twitter. Racing Point is van mening dat het niets fout heeft gedaan.

Gaat Formule 1-team Racing Point te ver?

Het Formule 1-team van Racing Point zegt “buitengewoon teleurgesteld” te zijn over de klacht die concurrent Renault heeft ingediend. Het team heeft geprotesteerd omdat de bolides van Racing Point te veel zouden lijken op de Mercedes. Daarmee reed Lewis Hamilton vorig jaar naar de wereldtitel.

De wagens van Racing Point rijden op een Mercedes-motor. In het ontwerp zouden veel aspecten terugkomen van de Mercedes waarmee Hamilton vorig jaar de beste was. “Wij ontkennen ten stelligste dat we de regels hebben overtreden”, verklaarde Racing Point maandag. “Voor aanvang van het seizoen heeft het team alle vragen over het design van de RP20 tot ieders tevredenheid beantwoord.”

Racing Point Formule 1 2020 inside
(Afbeelding: AFP)

Onderzoek naar ‘gekopieerde Mercedes’

Racing Point erkende al voor het seizoen dat het de Mercedes van 2019 heeft gekopieerd, maar wel in overeenstemming met de geldende regels. Die stellen namelijk dat teams bepaalde wagenonderdelen, bijvoorbeeld die onderdelen die betrekking hebben tot de aerodynamica, zelf moeten ontwerpen.

Na de GP van Steiermark hebben stewards verschillende onderdelen van de Racing Point-bolide in beslag genomen. Mercedes werd gevraagd dezelfde stukken aan te leveren van hun wagen van vorig jaar, om zo de claim van Renault te onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.