Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Een nieuwe Schumacher in de Formule 1? Maak kennis met Mick!

Mick Schumacher heeft zijn doel voor komend jaar duidelijk uitgesproken. “Ik ben volledig klaar voor de Formule 1”, zei de zoon van autosportlegende Michael Schumacher op het Duitse nieuwsplatform t-online. De 21-jarige autocoureur lijkt de belangrijkste gegadigde bij het team van Haas voor een zitje in 2021.

“Ik heb de laatste jaren altijd nagestreefd mezelf als coureur te ontwikkelen en ben ook zeer tevreden over mijn progressie. De wens is Formule 1-coureur te worden. Het is een diepgewortelde wens en alles is ondergeschikt aan dat doel”, aldus Schumacher, die dit seizoen aan de leiding gaat in de talentklasse Formule 2.

Mick Schumacher in Amerikaanse renstal?

De Amerikaanse renstal Haas heeft twee lege plekken voor volgend jaar. De contracten met Romain Grosjean en Kevin Magnussen worden niet verlengd. Schumacher maakt deel uit van de opleiding van Ferrari en dat automerk levert de motoren aan Haas. “Het zou een eer zijn Mick te mogen begroeten in ons team”, liet teambaas Günther Steiner zich al ontvallen.

Mick Schumacher Welkom

Ferrari is nog niet zover

Ferrari is nog niet zover. Er zijn nog twee coureurs uit de opleiding die aanspraak maken op een stoeltje in de Formule 1. De Brit Callum Ilott en de Rus Robert Shwartzman zijn ook ook actief in de Formule 2.

Teambaas Mattia Binotto liet op de website van de Formule 1 weten dat voor het einde van het kampioenschap in de Formule 1 een beslissing valt. “We nemen binnen enkele weken een besluit. Het doel is niet deze jongens klaar te stomen voor de Formule 1, maar voor Ferrari, de rode bolide. Een van de drie heeft volgend jaar een zitje in de Formule 1, maar de andere twee krijgen ook mogelijkheden”, aldus Binotto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.