Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Race tegen de klok: Formule 1-teams geplaagd door haperende logistiek

Diverse Formule 1-teams staan in de aanloop naar de Grote Prijs van Brazilië, zondag in São Paulo, voor een race tegen de klok. Een deel van de vracht vanuit Mexico, waar Max Verstappen afgelopen zondag zijn leidende positie in de WK-stand verstevigde, is door vertragingen in het luchtverkeer nog niet op de plaats van bestemming afgeleverd.

Echter komt de uitvoering van het officiële tijdschema in Brazilië, inclusief een sprintrace op zaterdag, niet in gevaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de Formule 1. De technische teams moeten wel wat langer doorwerken.

Overwerk voor Formule 1-teams

“Er zijn maandag vertragingen opgelopen bij vertrek uit Mexico door weersomstandigheden. Daardoor is een deel van de vracht in Brazilië langer onderweg”, aldus de woordvoerder. “Het materiaal zal donderdag laat alsnog worden bezorgd. Zonder gevolgen voor het raceweekeinde.”

Door de vertraging van enkele vrachtvliegtuigen zullen sommige teams donderdag nog wel moeten overwerken. Anders hebben ze vrijdag voor de eerste vrije training niet alles in orde. Het is echter nog onduidelijk welke teams in Brazilië nog wachten op hun ladingen en om welke spullen het gaat.

Max Verstappen wereldkampioen?

Er zijn nog vier GP’s te rijden. Max Verstappen (Red Bull) een voorsprong van 19 punten op titelhouder Lewis Hamilton (Mercedes) uit Groot-Brittannië. De Nederlander staat er goed voor en kan dit jaar voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.