Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-coureur Bottas verruilt Mercedes voor Alfa Romeo

Formule 1-coureur Valtteri Bottas vertrekt na dit seizoen bij Mercedes en gaat rijden voor Alfa Romeo. De 32-jarige Fin heeft een meerjarig contract getekend bij de renstal uit Zwitserland.

Bottas neemt bij Alfa Romeo de plek over van zijn landgenoot Kimi Räikkönen, die vorige week aankondigde dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1.

Winnen lukte afgelopen tijd steeds niet

De Fin rijdt sinds 2017 bij Mercedes, maar staat bij het Duitse topteam vooral in de schaduw van Lewis Hamilton. Naar verwachting neemt de Brit George Russell bij Mercedes de plek van Bottas over. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton heeft zijn contract in de zomer al met twee jaar verlengd. Hij eindigde zondag in Zandvoort als derde in de Grote Prijs van Nederland, achter winnaar Max Verstappen en Hamilton. Bottas staat in het WK-klassement met 123 punten ook op de derde plaats, achter Verstappen (224,5) en Hamilton (221,5).

Bottas won negen grands prix voor Mercedes. De afgelopen twee jaar eindigde hij in het WK steeds als tweede achter Hamilton. Samen met de Brit bezorgde hij Mercedes de afgelopen vier jaar ook de wereldtitel bij de constructeurs. Dit seizoen stond Bottas zeven keer op het podium, maar winnen deed hij nog niet.

Nieuw hoofdstuk in carrière Bottas

“Een nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière ligt voor me”, aldus de Fin, die van 2013 tot en met 2016 in de Formule 1 voor Williams reed. “Ik ben heel blij dat ik naar Alfa Romeo ga. Het wordt een eer om dit merk in de Formule 1 te vertegenwoordigen. Ik heb heel veel zin om het team vooruit te helpen, zeker met de nieuwe reglementen die we volgend jaar krijgen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg en ik kan niet wachten om dat terug te betalen met resultaten en, wellicht in de toekomst, overwinningen.”

Räikkönen vormt nu het rijdersduo van Alfa Romeo met Antonio Giovinazzi. Het is onduidelijk of de Italiaan mag blijven. Nyck de Vries wordt genoemd als mogelijke vervanger van Giovinazzi. De Nederlandse wereldkampioen in de Formule E zou ook in beeld zijn bij Williams, als mogelijke vervanger van Russell.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.