Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Formule 1 hoopt op (fors aangepaste) start in juli in Europa

De Formule 1 werkt aan een start van het seizoen deze zomer in Europa. Dat heeft Ross Brawn, de sportief directeur van de F1, bij Sky Sports gezegd. Hierbij gaat hij voorlopig uit van wedstrijden achter gesloten deuren. “Dat is niet geweldig, maar het nog altijd beter dan helemaal geen races.”

“Ons plan is dat een start van het seizoen in Europa de voorkeur heeft en dat zou zelfs een evenement achter gesloten deuren kunnen zijn”, zei hij. Het voordeel van starten in Europa is volgens hem dat het problemen met het reizen en verplaatsen van de teams voorkomt. “We kunnen een goed afgesloten omgeving creëren en we kunnen iedereen die binnenkomt van de teams testen. Niemand loopt risico en we houden een race zonder publiek.”

Volgens Brawn zouden de races eraan bijdragen de sport levend te houden en daarnaast zou het de miljoenen fans thuis een enorme boost kunnen geven. Alle grands prix tot aan de Grote Prijs van Frankrijk die voor 28 juni op de kalender staat zijn inmiddels uitgesteld of afgelast. Brawn denkt echter dat een start in juli meer voor de hand ligt.

Formule 1 CEO Chase Carey
Formule 1 CEO Chase Carey (archiefbeeld uit 2019). (Afbeelding: EPA/Mario Guzmán)

Hele Formule 1 levert in

Afgelopen dagen werd duidelijk dat de gehele Formule 1 zich in zeer fragiele toestand bevindt. Ook het concern dat de Formule 1 organiseert, ontkomt niet aan maatregelen vanwege de coronapandemie. Het bedrijf heeft bijna de helft van het personeel tot eind mei met verlof gestuurd. Voorzitter Chase Carey van F1 en andere leden van de directie en het management zijn inmiddels akkoord gegaan met een vermindering van het salaris.

Bij de Formule 1-organisatie zijn ruim 500 mensen werkzaam. De personeelsleden die nu naar huis zijn gezonden, zouden vooral in de raceweekeinden actief zijn. De seniormanagers krijgen 20 procent minder loon, maar blijven wel aan het werk. De Amerikaan Carey heeft ingestemd met een forsere salarisverlaging. Eerder troffen drie Formule 1-teams, McLaren, Williams en Racing Point, soortgelijke maatregelen om het gebrek aan inkomsten vanwege de coronacrisis enigszins op te vangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.